Campanula carpatica 'Blaue Clips' - Karpatenklokje

Op voorraad

Klokjesbloem Karpatenklokje

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Campanula carpatica 'Blaue Clips' - Karpatenklokje

Campanula carpatica 'Blaue Clips' ofwel Kruipklokje behoort tot de grote familie der Campanula. Campanula carpatica 'Blaue Clips' bloeit met schitterende blauwe bloemen in de maanden juni tot en met augustus. Dit Kruipklokje doet zijn naam eer aan, omdat deze laag bij de grond blijft en zodoende soort van kruipend een tapijt zal vormen in uw tuin. Campanula carpatica 'Blaue Clips' bereikt een hoogte van 20cm en de plantafstand is 7 stuks per vierkante meter. Verder is deze vaste plant goed winterhard en niet groenblijvend in de winter.

 

Prachtige blauw in de tuin met de Campanula carpatica Blaue Clips

Heeft u nog kale plekken in de tuin die u wilt vullen met leuke plantjes? Er zijn vele mogelijkheden en de Campanula oftewel Klokjesbloem is hiervoor een vaak gekozen vaste plant. De Campanula carpatica is een bodembedekker bij uitstek, doordat het plantje maar 20 tot 30 centimeter hoog wordt. De Campanula carpatica Blaue Clips geeft al aan welke kleur bloemen u mag verwachten tijdens de bloeiperiode. U krijgt prachtige helderblauwe bloemen, die in klokmodel in vol ornaat hun bloembladeren openen. Met meerdere plantjes bij elkaar, heeft u tijdens de zomermaanden een prachtig blauw bloementapijt in uw tuin.

 

Wat zijn de voordelen van een Campanula carpatica Blaue Clips kopen?

Natuurlijk is het belangrijkste voordeel van een Campanula carpatica Blaue Clips kopen, dat u hiermee kale plekken in de tuin gemakkelijk opvult met een mooie bodembedekker. Ook de relatief lange bloeiperiode van juni tot augustus is erg gunstig. Het is dan hoogzomer, vaak mooi weer en maakt u veel gebruik van de tuin. Verder is het een erg gemakkelijk plantje dat niet veel onderhoud vraagt. Plaats de Campanula carpatica Blaue Clips op een zonnige plek of eventueel halfschaduw. Dan profiteert u het meest van een weelderige bloei. Het plantje is goed winterhard, maar niet wintergroen. Na het knippen van eventueel dood blad, krijgt u in het voorjaar weer verse groene bladeren.

 

Een Campanula carpatica Blaue Clips bestellen bij Het Groene Paradijs

De Campanula carpatica Blaue Clips is het ideale plantje om in uw tuin te gebruiken als bodembedekker. Daarnaast kunt u de plant ook in een plantenbak zetten. U geniet dan toch nog van de blauwe bloemen als u geen tuin heeft, maar alleen een balkon. Een Campanula carpatica Blaue Clips bestellen doet u snel en gemakkelijk in de webshop van Het Groene Paradijs. Bij ons vindt u alle soorten van de Campanula, waaronder de Blaue Clips. Bekijk ook ons aanbod van andere planten en struiken, met onze groeigarantie loopt u geen enkel risico.

Wilt u Campanula carpatica 'Blaue Clips' - Kruipklokje kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Klokjesbloem bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Campanula carpatica 'Blaue Clips' - Karpatenklokje

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Blauw
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 2 review(s)
 • 17-10-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goed ze slaan aan.
 • 06-06-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Plant van goede kwaliteit. Doet het goed na anderhalve maand aandplanttijd
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99