Bolhortensia

8 producten

Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' - Bolhortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' - Bolhortensia Hortensia
11.69 13.99
Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Bolhortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Bolhortensia Bolhortensia
Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' - Bolhortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' - Bolhortensia Bolhortensia 'Pink Annabelle'
13.99 15.99
Hydrangea arborescens 'Sweet Annabelle' - Bolhortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Sweet Annabelle' - Bolhortensia Bolhortensia Sweet Annabelle
13.99 15.99
Hydrangea arborescens 'Ruby Annabelle' - Bolhortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Ruby Annabelle' - Bolhortensia Bolhortensia Ruby Annabelle PROVEN WINNER
13.99 15.99
Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' - Bolhortensia
actie
Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' - Bolhortensia Bolhortensia Lime Rickey
13.99 15.99
Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' - Boerenhortensia
actie
Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' - Boerenhortensia Boerenhortensia
Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' - Boerenhortensia
actie
Hydrangea macrophylla 'Soeur Thérèse' - Boerenhortensia Hortensia

Bolhortensia’s bij Het Groene Paradijs

Ontdek de betoverende wereld van de Bolhortensia bij Het Groene Paradijs! Deze prachtige bloem, ook bekend als de Hydrangea macrophylla, is een favoriet onder tuinliefhebbers vanwege haar kleurenpracht en weelderige uitstraling. In deze informatieve tekst nemen we u mee op een reis door de fascinerende eigenschappen en verzorgingstips van de Bolhortensia.

De Bolhortensia staat bekend om haar grote, bolvormige bloemhoofden die bestaan uit talloze kleine bloemetjes. Deze bloemhoofden kunnen variëren in kleur, van zachtroze en lavendelblauw tot diepblauw en felrood. Het is zelfs mogelijk om de kleur van de bloemen te beïnvloeden door de zuurgraad van de grond aan te passen. Een zure grond produceert blauwe bloemen, terwijl een basische grond roze of rode bloemen bevordert. Dit maakt de Bolhortensia een veelzijdige keuze voor elke tuin.

Het is belangrijk om te weten dat de Bolhortensia een vochtminnende plant is. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd overmatig water geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Mulchen rond de basis van de plant helpen de bodem vochtig te houden en beschermen de wortels tegen extreme temperaturen. Een goede drainage is ook essentieel om wateroverlast te voorkomen.

Hoe verzorgt u een Bolhortensia?

Wat betreft de locatie, gedijt de Bolhortensia het beste in halfschaduw of gefilterd zonlicht. De directe middagzon kan de bloemen beschadigen en de plant verzwakken. Kies een plek in de tuin waar de Bolhortensia voldoende licht krijgt, maar beschermd is tegen de felste zonnestralen.

Het snoeien van de Bolhortensia kan nodig zijn om de plant gezond en compact te houden. De beste tijd om te snoeien is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei oude bloemen terug tot het eerste paar gezonde knoppen. Dit bevordert de vorming van nieuwe bloemen en houdt de plant mooi en vol.

Betoverende Bolhortensia’s kopen bij Het Groene Paradijs

Bij Het Groene Paradijs hebben we een uitgebreide selectie van Bolhortensia's beschikbaar, in verschillende kleuren en variëteiten. Of u nu op zoek bent naar een enkele Bolhortensia als blikvanger in uw tuin, of een mix van verschillende kleuren om een levendig bloembed te creëren, wij hebben de perfecte keuze voor u.

Bovendien bieden we ook een scala aan hoogwaardige tuinproducten en meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor de optimale groei en bloei van Bolhortensia's. Deze producten helpen bij het behouden van de juiste zuurgraad van de grond, leveren essentiële voedingsstoffen en bevorderen een gezonde ontwikkeling van de plant.

Of u nu een ervaren tuinier bent of net begint met tuinieren, de Bolhortensia is een fantastische keuze om uw tuin tot leven te brengen met haar kleurenpracht en zoete geur. Onze ervaren medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van handige tips en tricks voor de verzorging van deze prachtige bloem.

Kenmerken bolhortensia

Standplaats Zonnig, halfschaduw, schaduw
Hoogte volgroeide plant 100cm tot 150cm
Bloemkleur Groen, rood, blauw, wit, roze
Bloeitijd Juni, juli, augustus, september
Bladkleur Groen
Winterhardheid Zeer goed, goed

Veelgestelde vragen over Bolhortensia

Bij Het Groene Paradijs raden wij altijd aan om de Bolhortensia na de bloei. Als u de Bolhortensia gaat snoeien, knip dan de uitgebloeide bloemen weg, net voor de gezonde bloemknoppen. Let op! De Bolhortensia mag nooit geheel tot de grond teruggesnoeid worden, mocht u dit wel doen, verwacht dan dat de plant dat jaar geen bloemen geeft.
De Bolhortensia kan het beste in het voorjaar, of in het najaar geplant worden. Doe dit dan bij voorkeur in maart of in oktober/november. Houd bij het planten van de Bolhortensia rekening met een plantafstand van ongeveer één tot anderhalve meter.
Bolhortensia’s houden van een kleiachtige, vochthoudende grond. Bij voorkeur staan ze op een standplaats met halfschaduw, maar ook op zonnige standplaatsen doet deze pracht plant het goed. Ook raden we aan om een plek te kiezen die beschut is tegen de wind. De grotere bloemen van de Bolhortensia zijn vaak zwaar voor de scheuten. Wind leidt ertoe dat deze scheuten breken.