Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' - Boerenhortensia

Op voorraad

Boerenhortensia

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' - Boerenhortensia

De Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' ofwel Boerenhortensia die afhankelijk van de zuurgraad in de grond, blauw of roze bloeit. Wanneer de zuurgraad van de grond laag is, zal deze Boerenhortensia blauwe bloemen krijgen, als de zuurgraad hoger wordt, zullen de bloemen roze bloeien. De bloeiperiode van deze Boerenhortensia is juli tot en met september. De Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' geeft een voorkeur aan een standplaats in halfschaduw op iedere goede tuingrond en hij heeft een volwassen hoogte van 150 cm. De plant kan wel in de zon staan, echter dient dan de grond goed vochthoudend te zijn. 

U kunt in de eerste paar jaar de Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' ofwel Boerenhortensia het beste niet snoeien, alleen de uitgebloeide bloemen wegknippen. Let hierbij wel op dat u niet de nieuwe knoppen onder de bloemen wegknipt, dan heeft u in de bloeiperiode geen bloemen meer. Wanneer de Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' wat jaren staat, kunt u de plant verjongen door de oudere takken tot de basis weg te snoeien. Zorg dat u altijd na de vorstperiode in het voorjaar pas gaat snoeien/knippen.

 

Wilt u Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' ofwel Boerenhortensia kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Boerenhortensia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Hortensia's. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hydrangea macrophylla 'Bouquet Rose' - Boerenhortensia

Hoogte bij levering 20-60cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Blauw, Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Blauwmaker Hortensia's - Aluin 750 g DCM Blauwmaker Hortensia's - Aluin 750 g
  15.49
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99