Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' - Bolhortensia

Op voorraad

Bolhortensia Lime Rickey

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' - Bolhortensia

Deze hortensia is de lime-kleurige uitvoering van de bekende Annabelle hortensia. De bloemen krijgen dus geen witte maar limoen groene kleur. Als de bloemen verouderen kan er zelfs een vleugje roze gezien worden. Gelukkig worden de bloemen dit keer gedragen door veel stevigere stelen en blijven de bloemen ook iets kleiner zodat de bloemen goed blijven staan. Uiteindelijk wordt deze hortensia ongeveer 120 centimeter hoog.

Het is een gemakkelijk tuinplant met een eindeloze bloei (die duurt van juli tot en met september). De bloemen kunnen daarnaast worden gedroogd of gebruikt worden in een boeket. Door de groene bloemkleur straalt de plant rust uit en is ze gemakkelijk te combineren met andere heesters en vaste planten. De Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' staat het liefst op een plek in de halfschaduw of schaduw, maar kan op vochtige grond ook goed in de zon worden aangeplant. De tuinplant heeft een voorkeur voor een rijke en iets vochtige grond. Voeg daarom wat potgrond of aanplantgrond toe zodat de aarde het vocht goed vasthoudt. Snoei deze hortensia in maart terug tot ongeveer 30 centimeter hoogte. Dit stimuleert de vorming van malse scheuten en grotere bloemen in de zomer. De plant geeft bloemen op de nieuwe scheuten.

Wilt u Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' - Hortensia 'Lime Rickey' kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Bolhortensia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Hortensia's. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' - Bolhortensia

Hoogte bij levering 20-60cm
Hoogte volwassen plant 100cm
Bloeiperiode Juli, Augustus
Bloeikleur Groen, Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 24-10-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooi vertakte planten met goede wortel in de pot, nu maar afwachten hoe ze volgend jaar in bloei staan
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99