Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Bolhortensia

Op voorraad

Bolhortensia

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Bolhortensia

Deze Hortensia Annabelle ofwel Bolhortensia was heel lang de populairste hortensia in menig tuin in Nederland en Belgie. Dit is natuurlijk ook niet verrassend te noemen, als je ziet hoe de prachtige, bolvormige, witte bloemen ieder tuinbeeld verfraaien. Hydrangea arborescens Annabelle is afkomstig uit Noord-Amerika, is een sterke, bladverliezende struik en zeer geliefd vanwege zijn spectaculaire bloemen. Deze Bolhortensia wordt ongeveer 150 centimeter hoog en produceert enorme, ronde bollen van wel 30 cm in juli-september met crême-achtige, witte bloempjes. Naarmate de herfst nadert verkleuren zijn bloemen naar citroengeel. Meerdere Annabellen naast elkaar zorgen voor een adembenemend gezicht.

Wanneer kunt u het beste deze Bolhortensia snoeien?

Het beste kan in maart de takken tot 20-30 cm boven de grond worden teruggesnoeid. Mochten uw Annabellen in het naseizoen er al niet meer aantrekkelijk uitzien omdat ze door regen en wind helemaal plat tegen de grond zijn geslagen, dan mag u ze ook rustig in het late najaar helemaal tot op 20-30 cm terugsnoeien. In het voorjaar zullen ze zonder problemen weer uitlopen. Sinds enkele jaren is de grote broer van deze Hydrangea Annabelle beschikbaar voor de Nederlandse markt. Deze is genaamd Hydrangea ‘Incrediball’ ofwel ‘Strong Annabelle’. Daarnaast is ook een roze bloeiende Bolhortensia beschikbaar, namelijk de ‘Pink Annabelle’.

De bolhortensia 'Annabelle' (bot. Hydrangea arborescens 'Annabelle') vervult de functie van adembenemende blikvanger dankzij de spectaculaire witte bloembollen in elke tuin. Deze sierheester wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare bloeiende planten ooit en is ook zeer geschikt voor beginners onder tuinliefhebbers. De rechtopstaande, bossige groei heeft veel basisscheuten en geeft de struik een bijzonder dicht en compact uiterlijk. Hierdoor verschilt de bolhortensia 'Annabelle' in het voordeel van vrij volumineuze groeiende struiken. De charmante plant verfraait tuinen voor het grootste deel van het jaar, omdat de bladperiode begint in de eerste dagen van de lente en de bloeiperiode zich tot ver in de herfst kan uitstrekken.

Hortensia Annabelle bestellen?

Middels onze moderne webshop kunt u heel gemakkelijk deze Hortensia Annabelle bestellen vanachter uw computer of via uw mobiele apparaat. Als u besteld bij Het Groene Paradijs bent u verzekerd van een goede kwaliteit en een uitstekende service. Afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende webshop op het gebied van online planten. U kunt bij ons altijd achteraf betalen, zodat u eerst het product zult ontvangen en daarna pas over hoeft te gaan tot betaling. Iedere klant krijgt bij ons de kans om ons na een bestelling te beoordelen, zodoende nemen wij uw feedback altijd mee om onze service te verbeteren.

 

Geniet van de opvallende bloemen van de Hydrangea arborescens ´Annabelle´

De plant Hydrangea arborescens ´Annabelle´ kennen we ook onder de Nederlandse naam Hortensia. Nu zijn er vele soorten Hortensia´s verkrijgbaar en de Annabelle is toch wel een bijzondere soort. De Hortensia heeft de gewoonte om tijdens de bloeiperiode bloemen in een balvorm te laten groeien. Dit geeft een prachtige uitstraling aan de tuin. Bij de Annabelle zijn deze bloemballen relatief groot. Ze kunnen het formaat van een voetbal bereiken. U kunt zich voorstellen wat dit met uw tuin doet, als u een plant heeft met extreem grote bloemballen die echt een blikvanger vormen.

 

Hoe verzorgt u de Hortensia Annabelle?

U zult ongetwijfeld denken, dat dergelijke grote bloemballen aan de Hortensia alleen kunnen groeien als de plant een bijzondere verzorging krijgt? Niets is minder waar, de Hydrangea arborescens ´Annabelle´ is erg eenvoudig te onderhouden. Waar u vooral rekening mee moet houden is de grondsoort. De grond mag niet te droog en te humusrijk zijn. Hierin voelt de plant zich minder prettig. In de volle zon komt de Annabelle het beste tot zijn recht, maar eventueel halfschaduw is ook goed. Volledig in de schaduw is niet verstandig, de plant heeft dagelijks zon nodig. Daarnaast is de Hortensia Annabelle goed winterhard, maar niet wintergroen.

 

Bestel een Hydrangea arborescens ´Annabelle´ bij Het Groene Paradijs

Als u van mooie planten houdt, dan heeft u met de webshop van Het Groene Paradijs een goede online winkel gevonden voor al uw planten en bloemen. Zeker ook met de Hortensia Annabelle, kiest u voor een bijzondere plant die in de vaste grond van uw tuin of op uw balkon een opvallende verschijning is vanwege de extreem grote bloemen in balvorm. Gemiddeld wordt de plant ongeveer 150 centimeter hoog. Wij verzenden deze in een hoogte van 10 tot 30 centimeter én met groeigarantie. Hiermee bewijzen wij onze betrouwbaarheid en hoogwaardige kwaliteit. Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw planten? Schroom dan niet om contact met onze experts op te nemen voor professioneel en deskundig advies.

Wilt u Hydrangea arborescens Annabelle - Hortensia Annabelle kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Bolhortensia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Hortensia's. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Bolhortensia

Hoogte bij levering 20-60cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
4.8 / 5 15 review(s)
 • 09-07-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima product
 • 09-06-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goede kwaliteit planten voor nette prijs, alle planten zijn aangeslagen. Keurig verpakt in milieuvriendelijk materiaal. Binnen een week geleverd.
 • 27-09-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De planten hebben het erg naar hun zin in onze tuin.
 • 30-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Netjes geleverd, heel goed ingepakt.
 • 04-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie forse struiken ontvangen. Zien er stevig uit.
 • 04-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  mooie vrij grote plant met fris groene bladeren moet hem nog planten
 • 20-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Heel netjes ingepakt en netjes bezorgen
 • 18-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  heel tevreden met mijn eerste bestelling, er zullen er nog volgen
 • 16-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten
 • 16-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Snelle levering en de planten zien er uitstekend uit
 • 10-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goede Levering , Goed verpakt geen Beschadiging !
 • 29-07-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 van de 3 bestelde producten voldeed niet, Plant heeft het niet overleefd
 • 04-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima verzorgd , frisse plantjes !
 • 05-02-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ga zo door! Jullie hebben er een vast klant bij!
 • 07-10-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Very good blog post.Really thank you! Fantastic.
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99