50 x Prunus laur. Rotundifolia - Laurierhaag met hoogte 60-80cm

Op voorraad

12,5 strekkende meter Laurierhaag in C5(liter) pot met hoogte 60-80cm

Rating on Trustpilot

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

50 x Prunus 'Rotundifolia' ofwel 12,5 strekkende meter Laurierhaag. Voor een Laurierhaag plant u er 4 stuks per strekkende meter.

Deze wintergroene haagplant is een veel toegepaste variant van de Laurier familie. Prunus 'Rotundifolia' is populair vanwege zijn sterke groei, robuste uitstraling en zijn glanzende, lichtgroene bladeren. Op alle standplaatsen in uw tuin zal deze Laurierhaag uw tuinbeeld aanzienlijk verfraaien. De grondsoort is bij voorkeur voedselrijk, dus bemesten met Organische meststoffen in het voorjaar in een must. Zodoende blijft uw Laurierhaag sterk en gezond. 

Prunus 'Rotundifolia' bereikt met gemak een hoogte van 250cm, maar door middel van snoeien kunt u natuurlijk de hoogte van uw haag zelf bepalen. Wij adviseren om de Laurierhaag twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer snoeien doet u van eind mei tot medio juni. De tweede snoei rond september. 

Wij geven als aanplant advies om de laurierhaag tussen oktober en maart aan te planten met nieuwe tuingrond met een geul die afmeting die berhoort tot de gekozen hoogte. De nieuwe tuingrond zal er voor zorgen dat de Laurierhaag het eerste jaar voldoende voeding krijgt. Als de Laurierhaag is aangeplant dient u de haag direct water te geven, maar niet drijfnat i.v.m wortelrot. Wel dient er de eerste tijd voldoende water te worden gegeven.

Voor het aanplanten adviseren wij het gebruik van turf. Dit kunt u tijdens het planten door de grond mengen of na de aanplant een laag rond/onder de plant strooien. Dit verbetert de bodemstructuur, maakt de bodem zuurder en zorgt ervoor dat de bodem meer vocht vasthoudt. Hierdoor zal deze plant het helemaal naar zijn zin hebben in uw tuin!

Meer informatie

Hoogte bij levering 60-80cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 4
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 27-08-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Beeldig haagje

Anderen bestellen ook

 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25