Olijfboom

2 producten

Olea europaea
actie
Olea europaea Olijfboom op stam
39.99 49.99
Elaeagnus ebbingei 'Compacta' - Olijfwilg
actie
Elaeagnus ebbingei 'Compacta' - Olijfwilg Olijfwilg Compacta
9.55 11.99

De karakteristieke olijfboom

De olijfboom is erg karakteristiek door de stam en zorgt voor de blikvanger van uw tuin. U koopt een olijfboom bij ons vaak maar eenmalig omdat we zorgen voor een kwalitatief goede boom die tot wel honderden of zelfs duizenden jaren mee kan. De boom komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied en is een van de oudste vruchtbomen, daarom wekt het bij ons vaak een vakantiegevoel op. Het bijzondere aan deze boom is dat het vaak wordt gezien als symbool van leven en geluk dus deze boom is erg leuk om te bestellen en cadeau te geven.

Een kwalitatief goede olijfboom

Elke olijfboom wordt door ons zorgvuldig gekeurd. De bomen moeten aan een aantal kwaliteiten voldoen. We kijken naar de geschiktheid voor ons klimaat, de winterhardheid, naar de wortels maar ook naar visuele eigenschappen. We kijken naar gezonde rassen, of de bladeren gezond zijn en of er mooie vertakkingen zijn. We doen dit zodat de olijfbomen op een goede manier kunnen groeien in Nederland. U kunt bij ons een kwalitatief goede boom kopen door de olijfboom simpelweg te bestellen.

De groei

De olijfboom blijft groen, kan tegen warme zomers en is door zijn afkomst bestand tegen droogte. Het enige waar deze boom minder goed tegen kan is vorst. De boom kan goed groeien in normale potgrond, er moet dan wel af en toe kalk aan worden toegevoegd. Ook kan de boom groeien in een pot, voeg een mix van kleikorrels en compost toe. De grond hoeft niet te nat te zijn maar mag ook niet te droog zijn. Wilt u de olijfboom graag in een pot? Dat kan, hou er alleen rekening mee dat het goed is om tussen de drie en de vijf jaar de plant een keer te verpotten de kluit kan kleiner worden gemaakt.