Carex flava - Gele Zegge

Op voorraad

Gele Zegge

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Carex flava - Gele Zegge

Gele Zegge is een siergras die behoort tot het grassengeslacht 'Carex'. Latijnse naam is Carex flava. In Nederland is deze soort beschermd omdat we hem niet meer zo veel zien in het wild. Het blad van deze plant is groen en In de loop van het seizoen verkleurt het blad naar geelgroen, vandaar de Nederlandse naam Gele Zegge. In de bloeiperiode. die valt van juni tot en met augustus, bloeien er typische kleine gele aartjes. De standplaats voor Carex flava moet goed doorlatend en vochtig zijn. Deze grassoort is geschikt voor borders, bermbeplanting en oevers. Ook kan de Carex flava toegepast worden als bodembedekker. Hij is ook goed te combineren met andere vaste planten en siergrassen.

 

Gele Zegge is zeer winterhard. Het is een robuuste soort die weinig onderhoud vereist en kan goed tegen hitte, mits de grond goed vochtig is. U kunt in het voorjaar, na de vorstperiode, de verkleurde en lelijke bladeren wegnemen. 

Wilt u Carex flava - Gele Zegge kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Zegge bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Carex flava - Gele Zegge

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 30cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 10
Aantal per strekkende meter 5
Snoeiadvies In het voorjaar terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99