Carex grayi - Morgensterzegge

Op voorraad

Morgensterzegge

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Carex grayi - Morgensterzegge

Carex grayi is een siergrasssoort die afkomstig is uit Noord-Amerika. Nederlandse naam is Morgensterzegge vanwege de grote, gestekelde, stervormige vruchtjes die te zien zijn in juli en augustus. De vruchten zijn in eerste instantie groen, later verkleuren ze naar bruin. Carex grayi is een laagblijvende, niet woekerende grassoort die ongeveer 70 cm hoog wordt en vooral in groepen goed tot zijn recht komt.

 

Carex grayi is geschikt voor een standplaats in de halfschaduw. Groeit het beste op een humusrijke, vochtige grond die goed afwatert. Dit siergras kan ook wel in de volle zon staan, maar verlangt dan wel een goed vochtige bodem. De Morgensterzegge is winterhard en kan goed tegen vorst. Snoeien is niet strikt noodzakelijk, u kunt in het voorjaar na de vorstperiode het bruine/dode loof weghalen. In het voorjaar bemesten met organische meststof. 

Wilt u Carex grayi - Morgensterzegge kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Zegge bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Carex grayi - Morgensterzegge

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Groen, Bruin
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies In het voorjaar terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99