Carex muskingumensis - Palmzegge

Op voorraad

Palmzegge

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Carex muskingumensis - Palmzegge

Carex muskingumensis, ook wel bekend als Palmzegge of Parapluzegge, is een vaste plant die ongeveer 80 cm hoog wordt. Carex muskingumensis bloeit in de periode juni-juli met onopvallende groene bloemen. Ondanks de onopvallende bloei heeft dit siergras wel een prachtig decoratief blad. Carex muskingumensis is mooi toe te passen als groepsbeplanting langs bijvoorbeeld de vijverrand. Bijzonder is dat deze oeverplant ook in de winter min of meer groen blijft!

 

Carex muskingumensis kan zowel op een drassige, natte plek staan als op een vochthoudende bodem. De plant is winterhard en is bestand tegen temperaturen tot -25 graden Celcius. Standplaats dient halfschaduw te zijn. De Palmzegge heeft geen bijzondere zorg nodig. In het voorjaar na de vorstperiode kunt u bruin en/of dood blad wegknippen.

Wilt u Carex muskingumensis - Palmzegge of Parapluzegge kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Zegge bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Carex muskingumensis - Palmzegge

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Groen, Bruin
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 6
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99