Cotinus coggygria 'Royal Purple'

Op voorraad

Pruikenboom Royal Purple

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

De Cotinus Coggygria 'Royal Purple' ofwel Pruikenboom is een plant in de plantgroep sierheesters. De plant heeft een mooi paarse bloeikleur en een rood/bruine bladkleur. De plant kan op elke goede tuingrond staan, met als standplaats zon/halfzon. De Cotinus Coggygria 'Royal Purple' ofwel Pruikenboom bloeit van juli tot en met augustus en is goed te combineren met vaste planten, tenzij deze te groot wordt. Wanneer deze plant de volwassen hoogte heeft bereikt, raden wij aan om de Pruikenboom in een bosrand of als solitair neer te zetten. De Cotinus Coggygria 'Royal Purple' heeft een goede winterhardheid tot wel -20 graden, alleen is deze plant niet wintergroen. Hij bloeit breed opgaand en met grote, zeer losse en fijne pluimen.

De plant kan goed tegen snoeien, dan vormt hij de mooiste takken/blad, echter hoeft deze plant niet gesnoeid te worden wanneer je de plant op een hoogte wilt hebben van 350 tot 450 cm. Wanneer je een kleiner exemplaar zou willen (rond de 150 cm) dien je in mei de oude takken voor een derde te snoeien. Het is ook nog mogelijk een nog kleiner exemplaar te houden, dan dien je elk jaar in mei de Cotinus Coggygria 'Royal Purple' ofwel Pruikenboom tot de grond te snoeien, dan volgt er geen bloeiperiode meer.

Meer informatie

Hoogte bij levering 40-60cm
Hoogte volwassen plant 300cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Paars
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Bruin
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies In het voorjaar terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond

Anderen bestellen ook

 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25