Cynara scolymus - Artisjok

Niet op voorraad

Artisjok

Omschrijving van Cynara scolymus - Artisjok

De Cynara scolymus is een grijsbladige eetbare Artisjok. Behalve dat de Artisjok een lekkere groente is, is het ook een prachtige bloeiplant! De paarse bloemen op hoge stelen verschijnen van juli tot en met september en worden tot wel 180cm hoog! De gesloten bloemknoppen kunnen gegeten worden in de periode juli en augustus.

 

De Cynara scolymus verlangt een matig vochtige tot droge grond op een zonnig plekje in uw tuin. Kan dus gebruikt worden voor uw moestuin maar kan ook toegepast worden in een siertuin in de achterste rij in een border. Daarbij kunnen de bloemknoppen ook gedroogd worden en gebruikt worden als fraaie decoratie in droogboeketten. De Cynara scolymus is niet wintergroen en kan na de bloei tot aan de grond teruggesnoeid worden. De plant zal in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

 

Wilt u Cynara scolymus ofwel Artisjok kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Artisjok bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Kruidenplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Cynara scolymus - Artisjok

Hoogte bij levering 0-10cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Paars
Standplaats Zonnig
Bladkleur Grijs
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 4
Snoeiadvies Na de bloei terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99