Dicentra

3 producten

Dicentra spectabilis 'Alba' - Gebroken Hartje
actie
Dicentra spectabilis 'Alba' - Gebroken Hartje Gebroken Hartje met Witte Bloem
4.99 5.99
Bekijk product
Dicentra formosa Luxuriant - Gebroken Hartje
actie
Dicentra formosa Luxuriant - Gebroken Hartje Gebroken Hartje
4.99 5.99
Bekijk product
Dicentra spectabilis - Gebroken Hartje
actie
Dicentra spectabilis - Gebroken Hartje Gebroken Hartje met Roze Bloem
4.99 5.99
Bekijk product

De opvallende bloemen van Dicentra verschijnen in het vroege voorjaar en versieren de tuin met opvallende, hartvormige bloemen gedragen op gebogen stengels. Aantrekkelijk blauwachtig groen blad komt als eerste tevoorschijn als de plant ontwaakt uit de rustperiode en bloemen van Dicentra kunnen roze of wit zijn, zoals bij de cultivar Dicentra ‘Alba’.

Zorg voor Dicentra omvat het constant vochtig houden van de grond door regelmatig water te geven. De Dicentra staat graag in vruchtbare grond in een schaduwrijke of halfschaduwrijke omgeving. Werk compost in de bodem, voordat u de Dicentra in de herfst of lente plant. Organische mulch breekt na verloop van tijd af om voedingsstoffen te leveren en helpt vocht vast te houden. Dicentra heeft een koel, schaduwrijk gebied nodig voor een optimale bloei in warmere zuidelijke gebieden, maar verder naar het noorden kan dit exemplaar bloeien in de volle zon.

Als Dicentra geel begint te worden en afsterft, kan het gebladerte worden teruggeknipt tot op de grond als onderdeel van de zorg. Verwijder het blad niet voordat het geel of bruin wordt; dit is het moment waarop de Dicentra voedselreserves opslaat voor volgend jaar. Als er in het voorjaar gebladerte tevoorschijn komt, kunnen meststoffen in de grond rond de plant worden verwerkt, evenals extra compost. Dit is een belangrijke stap bij het laten groeien van Dicentra, omdat het een langere bloeiperiode stimuleert.