Erica carnea 'Kramer's Rote' - Winterheide

Op voorraad

Winterheide 'Kramer's Rote'

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Erica carnea 'Kramer's Rote' - Winterheide

De nederlandse naam van de Erica carnea 'Kramer's Rote' is Winterheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren van de Erica carnea 'Kramer's Rote' zijn heldergroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

De Erica carnea 'Kramer's Rote' is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. De Erica carnea 'Kramer's Rote' heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten. Heide houdt van een humusrijke zure bodem. Gebruik bij aanplant Vivimus voor zuurminnende planten.

Snoei heide na de bloei met een heggenschaar, zo voorkomt u dat de planten verhouten. U topt als het ware de planten. Niet tot in het kale hout snoeien, anders lopen de heideplanten niet meer uit! Geef heide water in droge periodes en speciale mest voor het bloeiseizoen.

Wilt u Erica carnea 'Kramer's Rote' - Winterheide kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Winterheide bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Erica carnea 'Kramer's Rote' - Winterheide

Hoogte bij levering 5-20cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Februari, Maart, April
Bloeikleur Rood
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 5
Snoeiadvies In het voorjaar de zijscheuten terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
4.8 / 5 2 review(s)
 • 26-03-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zagen er prima uit.
 • 21-08-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  zie samenvatting : prijs en artikel goed in evenwicht
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  15.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99