Gebroken Hartje

3 producten

Dicentra spectabilis 'Alba' - Gebroken Hartje
actie
Dicentra spectabilis 'Alba' - Gebroken Hartje Gebroken Hartje met Witte Bloem
Dicentra formosa Luxuriant - Gebroken Hartje
actie
Dicentra formosa Luxuriant - Gebroken Hartje Gebroken Hartje
Dicentra spectabilis - Gebroken Hartje
actie
Dicentra spectabilis - Gebroken Hartje Gebroken Hartje met Roze Bloem

Een gebroken hartje is niet zo triest als het lijkt

Bij een gebroken hart zult u uiteraard geen vrolijke gedachten krijgen, maar dit valt met de plant Gebroken hartje wel mee. De bloemen van een Gebroken hartje hebben een hartvorm, met hieraan een soort van traan. Vandaar dat een Gebroken hartje ook wel eens een Tranend hartje wordt genoemd. De bloemen zijn allerminst triest om te zien, integendeel zelfs. Ze zijn een zeer mooie verschijning in uw tuin. De naam verwijst niet alleen naar de vorm van de bloem, ook naar het vroege verlies van het blad van de plant. Het blad verdwijnt al vrij vroeg in het jaar, waarna alleen de Gebroken hartjes overblijven.

Een Gebroken hartje kopen in roze of wit

Van oorsprong komt het Gebroken hartje uit China en Korea. Hier groeit de plant van nature. Inmiddels is het Gebroken hartje volop verkrijgbaar in Nederland en zijn ze in veel tuinen te zien. Betreffende de kleur heeft u niet veel keuze. Een Gebroken hartje komt voornamelijk in het roze voor. Er is wel een cultivar die witte bloemen heeft. De plant bestaat uit lange gebogen stelen, waarbij de bloemen in een rij naast elkaar groeien. Vanwege de vroege uitval van blad, is de onderzijde van de plant relatief kaal. Het zijn echt de bloemen die de plant het nodige karakter geven. De bloeiperiode is van mei tot ongeveer juli. Houd dus bij een Gebroken hartje kopen rekening met de relatief korte bloeiperiode.

Online een Gebroken hartje bestellen bij Het Groene Paradijs

Het Groene Paradijs is de specialist in Nederland en België voor het online bestellen van planten. Wanneer u geen zin heeft om lang in de rij te staan bij een tuincentra of te weinige keuze te hebben bij een bloemenzaak, dan zijn wij het beste alternatief. U kunt bij ons gebroken hartje bestellen in de webshop. Maak een keuze uit ons assortiment en u hoeft dan alleen maar te wachten wanneer de postbode langskomt. Wij zorgen voor een goed verpakte bestelling.