Hedera helix Arborescens - Struikklimop

Op voorraad

Struikklimop

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hedera helix Arborescens - Struikklimop

De Struikklimop ofwel Hedera helix Arborescens is de klimop na zijn gedaantewisseling. Struikklimop klimt en groeit niet echt meer. De Hedera helix Arborescens gedraagt zich meer als een struik en wordt daarom Struikklimop genoemd. Zijn populariteit dankt de Hedera helix Arborescens aan zijn rijke bloei en vele bessen. Zolang scheuten over de grond groeien, vormen ze daar ook normale wortels, waardoor klimop ook een uitstekende, groenblijvende bodembedekker is.

 

Maak sier met de ongewone Hedera helix Arborescens in de tuin

 

De Hedera helix Arborescens wordt wel eens als het buitenbeentje van klimopfamilie gezien. Dit heeft ermee te maken, dat deze klimop zich meer gedraagt als een struik dan een klimplant. Daarom wordt de Hedera helix Arborescens ook wel eens struikklimop genoemd. Een van de belangrijkste kenmerken van de Hedera helix Arborescens, is dat de plant niet de hoogte haalt zoals gebruikelijk bij de klimop. De reguliere Hedera haalt met gemak 2,5 tot wel 4 of 5 meter. De Hedera helix Arborescens wordt maximaal 125 centimeter en is dan ook als het ware een struikachtige soort.

 

Een Hedera helix Arborescens kopen met een rijkelijke bloei

 

Een ander opvallend kenmerk waar u rekening mee moet houden bij een Hedera helix Arborescens kopen, is de rijkelijke bloei. In het het najaar, tijdens de maanden september en oktober staat de Hedera helix Arborescens in bloei. Er ontstaan dan geel witte bloemetjes en heel veel zwarte tot donkerpaarse bessen. De bessen zijn zeer talrijk aanwezig en blijven ook in de winter. In de winter helpt de plant met de bessen vogels vooruit die ervan eten. De Hedera helix Arborescens is zeer goed winterhard en het blad blijft tijdens de winter ook groen. 

 

Een Hedera helix Arborescens bestellen bij Het Groene Paradijs

 

De Hedera helix Arborescens is een soort van de klimop die minder vaak in tuinen wordt gezien. Toch kunt u veel plezier aan deze klimop hebben, mede doordat de plant laag blijft. Een Hedera helix Arborescens bestellen kan eenvoudig in de webshop van Het Groene Paradijs. Hier vind u ook alle andere soorten van de Hedera helix en vele andere soorten planten en struiken. Iedere plant leveren wij snel, stevig verpakt en met een groeigarantie. Hierdoor koopt u bij ons altijd zonder risico. Heeft u nog vragen over onze planten of over onze dienstverlening? Onze medewerkers voorzien u graag van deskundige adviezen. 

 

Wilt u Hedera helix Arborescens ofwel Struikklimop kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Klimop bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Klimplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hedera helix Arborescens - Struikklimop

Hoogte bij levering 5-20cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode September, Oktober
Bloeikleur Geel, Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 5
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 5 review(s)
 • 11-10-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima plantjes, netjes verpakt en snel geleverd
 • 24-01-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  zeer gemakkelijk besteld en prima geleverd in uitstekende verpakking
 • 26-12-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zeer behulpzaam en meedenkend
 • 17-11-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie plantjes. Prima beworteld.
 • 19-10-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De plantjes voldeeden aan mijn verwachting, prima plantjes dus.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99