Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop

Op voorraad

Ierse Klimop in diverse maten

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop

Hedera helix Hibernica is een plant die u bijna overal in iedere tuin terugziet. Deze bodembedekker en klimplant is een snelgroeiende, wintergroene tuinplant. Zowel op zonnige als schaduwrijke plaatsen in uw tuin zal deze Ierse Klimop het goed doen. Belangrijk is wel deze tijdig te snoeien, zodat deze snelle groeier uw andere planten in de tuin niet overwoekerd. Hedera helix Hibernica heeft prachtige groene bladeren, met prachtige nerven. Ook als afscheiding is deze klimmer prima te gebruiken. Meestal wordt er een afscheiding van gaas geplaatst, waardoor deze Ierse Klimop langs omhoog wordt geleid. U bent dan binnen afzienbare tijd verzekerd van een natuurlijke, wintergroene afscheiding in uw tuin.

 

Hedera helix Hibernica ofwel Ierse Klimop groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en tegen bomen waaraan de plant zich met korte luchtwortels vastklampt. Hedera helix Hibernica is een in de gematigde streken groeiende liaan. Deze wintergroene tuinplant kan meters hoog worden. Hiernaast kan de Ierse Klimop kruipende stengels vormen, op zoek naar nieuw houvast. Hedera helix Hibernica heeft leerachtige, verspreid staande, bladeren en bloeit in de herfst van september tot december. De plant verspreidt een eigenaardige, wat harsachtige, geur. Oudere klimmende planten die voldoende licht ontvangen kunnen boogvormig afstaande bloeiende zijtakken vormen.

 

De bladeren en vruchten van Ierse Klimop zijn giftig. Bloeiende Ierse Klimop is voor vele insecten in de herfst een rijke bron van nectar en stuifmeel, omdat er dan weinig andere planten bloeien. De dofzwarte bessen zijn in de lente rijp. Hedera helix Hibernica is een goede slaap- en schuilplaats voor allerlei vogels. Bloeiende klimop trekt vlinders en andere op nectar beluste insecten aan. De bessen worden 's winters tot in het voorjaar onder meer door merels, spreeuwen en houtduiven gegeten. Gezonde en krachtige bomen lijden niet onder klimopbegroeiing. In Ierse Klimop nestelen graag vogels zoals de heggenmus, de merel, de winterkoning en de grauwe vliegenvanger.

 

De Hedera helix ´Hibernica´ – Ierse Klimop voor een mooie begroeiing

Heeft u de wens om op snelle wijze een natuurlijke erfafscheiding te plaatsen of om een kale en saaie muur een natuurlijke uitstraling te geven? Dan is de de Hedera helix ´Hilbernica´ – Ierse Klimop hiervoor de meeste ideale plant. In de volksmond wordt er kortweg gesproken van Klimop en deze plant is zeer bekend in menig tuin in Nederland en België. Het is een groenblijvende klimplant die razendsnel groeit en waarmee u op simpele wijze wanden, rasters en schuttingen kunt laten begroeien. De Klimop hoeft niet altijd de hoogte in, ook over de grond groeit de plant bijvoorbeeld als een bodembedekker. In principe is geen ondergrond te gek voor de Klimop en een mooi donkergroen oppervlak is gegarandeerd.

 

Waarmee moet u rekening houden bij de Ierse Klimop?
De bloeiperiode van de Hedera helix´Hilbernica´ – Ierse Klimop is vanaf september tot december, waarbij de bloemen op een gegeven moment uitgroeien tot een soort van bessen. Het blad blijft ook in de winter groen, waardoor de klimop zeer goed winterhard is. Plant de Klimop het liefste in vochtige en voedselrijke bodems en dan maakt het voor de plant zelf niet zoveel uit of dit in de volle zon, in de schaduw of halfschaduw is. U heeft er op zich niet zoveel onderhoud aan, maar het is wel verstandig om de Klimop in toom te houden. De stevige lianen van de Klimop kunnen overwoekerend zijn, zodat het verstandig is om regelmatig te snoeien.

 

Schaf uw Hedera helix ´Hibernica´ – Ierse Klimop aan bij Het Groene Paradijs

Of u nu een mooie bodembedekker zoekt of een klimplant voor een natuurlijke afscheiding, dit kan met de Hedera helix ´Hibernica´, oftewel de Ierse Klimop. U kunt deze fraaie en snelgroeiende klimplant gemakkelijk online bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Wij sturen de plantjes naar u op met een hoogte van 40 tot 80 centimeter. Met onze groeigarantie mag u er zeker van zijn, dat uw Klimop zeker de 2 meter kan halen. Natuurlijk zijn onze experts er ook voor u om u van de nodige onderhoudsadviezen te voorzien.

 

Wilt u Hedera helix Hibernica ofwel Ierse Klimop kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Klimop bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Klimplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop

Hoogte bij levering 10-80cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode September, Oktober
Bloeikleur Geel, Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 10
Aantal per strekkende meter 5
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.8 / 5 8 review(s)
 • 31-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Erg goed!!
 • 18-07-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten, ze waren zelfs groter dan dat we dachten.
 • 12-06-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima levering. Mooie plantjes voor weinig geld.
 • 16-10-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima, mooie planten. Aanrader
 • 02-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De voordeligste die we konden vinden met lage verzendkosten. Mooie plantjes die allemaal van goede kwaliteit waren
 • 28-01-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Erg tevreden over deze planten, ze groeien prima en ook de levering was niet mis mee
 • 07-10-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Voor het eerst besteld bij het groene paradijs, de planten kwamen netjes optijd en zeer goed verpakt. We hebben er 70 besteld en ze waren stuk voor stuk mooi!
 • 17-07-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Snelle groeier
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99