Mentha aquatica - Watermunt

Op voorraad

Watermunt

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Mentha aquatica - Watermunt

Mentha aquatica komt vaak voor op vochtige plekken en geeft een sterke pepermuntgeur af, vandaar dat deze plant ook wel Watermunt genoemd wordt. Het is een sierlijke plant voor in de vijvertuin. Tijdens de bloeiperiode in juli, augustus en september bloeit de Mentha aquatica met lila gekleurde lipbloemen. Het blad van de Watermunt is eirond tot langwerpig met een gekartelde rand. De rechtopstaande vierkante stengels zijn behaard.

 

Zowel boven- als ondergronds hebben de stengels en wortels grote uitlopers, waardoor de planten zich uit kunnen breiden en grote oppervlakten kunnen bezetten. Ook niet bloeiende planten vallen in het voorjaar en de winter nog steeds op door de pepermuntgeur die de plant afgeeft. De Mentha aquatica staat het liefst op een vochtige plek in de zon of halfschaduw, bijvoorbeeld aan de waterkant. De plant is niet wintergroen en goed winterhard.

 

Wilt u Mentha aquatica ofwel Watermunt kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Muntplant bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Kruidenplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Mentha aquatica - Watermunt

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Paars
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99