Miscanthus sinensis 'Adagio' - Prachtriet

Op voorraad

Prachtriet

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Miscanthus sinensis 'Adagio' - Prachtriet

De Miscanthus sinensis 'Adagio' is een siergras dat ook wel prachtriet wordt genoemd met opgaande, afhangende groei. De 'Adagio' kan 150cm hoog worden. Het zilvergrijze blad is matig breed en verkleurt naar geel in de herfst. De Miscanthus sinensis 'Adagio' bloeit in augustus en september met lichtpaars tot roze pluimen die boven het loof uitsteken. De pluimen verkleuren van roze naar zilverwit gedurende de herfst en blijven tot in de winter aan de plant zitten. De Miscanthus sinensis 'Adagio' is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op zowel uw herfst- als wintertuin. De Miscanthus sinensis 'Adagio' is één van de laagst blijvende soorten Prachtriet en is zodoende geschikt voor alle soorten (stads)tuinen. De Miscanthus sinensis 'Adagio' is een sterke plant en gedijt het beste op vochtige, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw, maar stelt geen eisen aan de grond of aan de standplaats

 

Met de Miscanthus heeft u een heerlijk siergras in de tuin

Steeds meer mensen kiezen ervoor om siergrassen in hun tuin te planten. Siergrassen vereisen over het algemeen maar weinig onderhoud, u kunt hier grote oppervlaktes in de tuin mee vullen en het staat altijd mooi. Een van deze mooie soorten siergras, is de Miscanthus. Dit siergras staat erom bekend één van de minste overwoekerende soorten siergras te zijn. Een andere benaming voor dit siergras, is Chinees prachtriet. Dit is niet zo verwonderlijk, want dit siergras lijkt met de mooie halmen een beetje op riet en mooier zelfs. Met de Miscanthus geniet u van prachtige bloempluimen die zachtjes met de wind mee wuiven.

 

Siergras dat zeer gemakkelijk is in onderhoud

Het belangrijkst voordeel van de Miscanthus, is dat u geen last heeft van een overwoekerend siergras en dat de plant een mooie en beheersbare lengte krijgt. Het siergras wordt maximaal 150 tot 200 centimeter hoog en het blad is prachtig mooi versierd met een witte nerf. De bloeiperiode vindt plaats aan het einde van de zomer en tijdens het begin van het najaar, vanaf augustus tot oktober. De bloempluimen zijn een mengeling van witte en bruine kleuren. Plaats het siergras vooral in de volle zon of in de schaduw, hier komt deze het beste tot zijn recht. Hoewel de Miscanthus wintervast is, blijft het gras tijdens de winter niet groen, u kunt het dode blad in het voorjaar snoeien, zodat er nieuwe scheuten ontstaan.

 

Schaf de Miscanthus aan bij Het Groene Paradijs

Wilt u genieten van prachtig siergras, zoals de Miscanthus? Bezoek dan online de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben veel keuze uit verschillende soorten siergrassen en u hoeft hier helemaal niet de deur voor uit. U bestelt in onze webshop en kiest een betaalmethode om uw bestelling af te ronden. Wij zorgen dan dat uw Miscanthus en eventuele andere planten netjes en goed verpakt bij u afgeleverd worden. Overigens hebben wij ook een zeer deskundige klantenservice, voor als u nog vragen heeft over onze siergrassen.

 

Wilt u Miscanthus sinensis 'Adagio' - Prachtriet 'Adagio' kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Prachtriet bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Miscanthus sinensis 'Adagio' - Prachtriet

Hoogte bij levering 5-50cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Augustus, September
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 6 review(s)
 • 12-04-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Kan nog niet zien hoe deze plant zich gaat ontwikkelen . Nog geen nieuwe scheuten
 • 08-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Als enige is dit plantje vrij klein en doet nog niet zo veel qua groei, maar we wachten geduldig af, er was ook aangegeven dat het plantje tussen de 0 en 10 cm zou zijn en daar voldoet het aan.
 • 15-07-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zeer tevreden!
 • 09-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Keurig verpakt en snel geleverd.
 • 07-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten. Goed wortelstel
 • 07-12-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Super mooi siergras dat ook in de winter er nog mooi uit ziet. Het verkleurd wat naar bruin maar ook dat geeft een leuk beeld in de tuin.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99