Molinia caerulea 'Variegata' - Pijpenstrootje

Op voorraad

Pijpenstrootje Variegata

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Molinia caerulea 'Variegata' - Pijpenstrootje

De Nederlandse naam van de Molinia caerulea 'Moorhexe' is het Pijpenstrootje, familie van de Poaceae. De bloemkleur van dit siergras is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren van Molinia caerulea 'Variegata' zijn geelbont en ongeveer 20 cm hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. De Molinia caerulea 'Variegata' verdraagt in de winter een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm en u kunt 9 stuks per vierkante meter plaatsen.

De Molinia caerulea 'Variegata' is zeer geschikt voor open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Dit siergras woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Wilt u Molinia caerulea 'Moorhexe' - Pijpenstrootje kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Pijpenstrootje bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Molinia caerulea 'Variegata' - Pijpenstrootje

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 50cm
Bloeiperiode Augustus, September
Bloeikleur Bruin
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99