Monnikskap

4 producten

Aconitum henryi 'Spark's Variety' - Monnikskap
actie
Aconitum henryi 'Spark's Variety' - Monnikskap Monnikskap
Aconitum carmichaelii 'Arendsii' - Monnikskap
actie
Aconitum carmichaelii 'Arendsii' - Monnikskap Monnikskap
Aconitum napellus Schneewittchen - Monnikskap
actie
Aconitum napellus Schneewittchen - Monnikskap Monnikskap
Aconitum napellus - Monnikskap
actie
Aconitum napellus - Monnikskap Monnikskap

De Monnikskap is een opvallende verschijning in de tuin

De Monnikskap is een plantengeslacht dat familie is van de Ranonkel. Totaal telt het geslacht tussen de 300 en 400 verschillende soorten planten. De typische naam Monnikskap is afkomstig van de vorm van de bloemen. De bloemen groeien in trossen en iedere bloem bestaat uit een vijftal bloembladen. Het bovenste bloemblad heeft de vorm van een monnikskap. De trossen met bloemen sieren tijdens de bloeiperiode het bovenste gedeelte van de steel. Gemiddeld wordt de Monnikskap 70 tot 150 centimeter hoog. De bloemen zijn meestal paars, blauw of geel van kleur. De meeste soorten van de Monnikskap zijn afkomstig uit China.

Het onderhoud van een Monnikskap plant

De Monnikskap is een knolplant. Hierdoor heeft de plant enkele eigenschappen waar u rekening mee moet houden. De plant is wel winterhard, maar zal tijdens de winter wel afsterven. De knol zit onder de grond en dit zorgt ervoor dat de plant in het voorjaar weer gewoon bovenkomt. Door middel van de knol kan de plant zich gemakkelijk vermeerderen. De maanden juni tot augustus is de bloeiperiode en de plant kan ook op een zonnige plek worden geplaatst. U moet oppassen om niet in aanraking te komen met het sap van de Monnikskap. Het sap is namelijk giftig en kan een reactie van de huid teweegbrengen. Ook huisdieren kunnen beter niet in de buurt van de plant komen.

Een Monnikskap kopen bij Het Groene Paradijs

Wilt u uw tuin opsieren met een Monnikskap, dan kunt u de Monnikskap kopen bij Het Groene Paradijs. Naast een Monnikskap hebben wij nog veel meer planten en struiken te koop. Bekijkt u hiervoor onze webshop. Iedere plant is voorzien van een uitgebreide omschrijving en foto´s, zodat u weet u hoe u de plant moet onderhouden. Heeft u verder nog vragen over het onderhoud of over bepaalde soorten planten, dan mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen.