Photinia fraseri 'Red Robin' - Glansmispel

Op voorraad

Glansmispel 'Red Robin'

Rating on Trustpilot

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

Photinia fraseri Red Robin is een zeer populaire wintergroene struik. Dat is ook niet zo gek, want de Glansmispel Red Robin heeft u veel te bieden. In het voorjaar loopt de plant met mooi felrood blad uit, dit is meteen zijn sterkste troef. Hoe meer u de plant snoeit hoe roder van kleur hij wordt, al het jonge schot loopt namelijk felrood uit. In de zomer is het blad donkergroen. Doordat snoei zeer goed wordt verdragen is het ook een gewaardeerde haagplant. Glansmispels groeien niet te snel hierdoor kunt u volstaan met een snoeibeurt in het voorjaar, na de nachtvorsten. En eenmaal in september zodat de haag weer strak in najaar en winter ingaat. Indien u de Photinia fraseri 'Red Robin' niet snoeit verschijnen er witte bloemen in schermen van mei tot juli. In de winter verkleurt het blad naar bruinrood.

Oorsprong van Photinia fraseri Red Robin

Glansmispel Red Robin is een van de mooiste struiken van alle glansmispels. De variëteit van roodbladige Glansmispel (Photinia fraseri) is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Door zijn felrode scheut en groenblijvende bladeren wordt hij vaak vergeleken met de mooiste vormen van de schaduwklokjes (Pieris formosa). Terwijl schaduwklokken al lang tot de meest kostbare groenblijvende planten in ons land behoren, zijn de Glansmispels een recentere introductie. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de vertegenwoordigers van de rozenfamilie (Rosaceae) alleen betrouwbaar hard zijn in milde wintergebieden. Als u een beschermde tuinplaats kunt aanbieden, is Photinia fraseri Red Robin is prima keus!

 

Creëer met de Photinia fraseri ´Red Robin´ een mooie haag

De Photinia freseri is een van oorsprong Nieuw-Zeelandse stuik, die vooral bekend staat onder de naam ´Glansmispel´. Er zijn verschillende soorten van deze struik verkrijgbaar, zoals de Photinia fraseri ´Red Robin´ – Glansmispel. De grootste troef van deze struik, is het blad dat rood kleurt en hiermee de tuin kleur geeft. Wanneer in het voorjaar de nieuwe scheuten uitkomen, zijn deze felrood. Richting de zomer kleurt het blad donkergroen en in de herfst en winter kleurt het blad bruinrood. Met deze struik heeft u ieder seizoen een andere kleur. Met de struik kan een natuurlijke erfafscheiding gemaakt worden, maar de struik kan ook in een pot op het terras geplaatst worden.

 

Wat is het onderhoud van de Photinia fraseri ´Red Robin´?

De Photinia fraseri ´Red Robin´ is relatief gemakkelijk in onderhoud. Doordat het blad met de seizoenen mee kleurt, heeft u hier altijd een mooie struik aan. De struik is goed winterhard met bruinrode bladeren. Wilt u in het voorjaar genieten van zoveel mogelijk felrode bladeren? Dan is het nodig om de struik grondig te snoeien. Hoe meer u snoeit, des te roder het blad is. U snoeit het beste tweemaal per jaar, in het voorjaar en in het najaar. U kunt er ook voor kiezen om niet te snoeien. Dan zal de struik in de maanden mei t/m juli in bloei staan en verschijnen er witte bloemen. Snoeien is wel aan te raden, omdat de struik al snel een hoogte van 2,5 tot 3 meter haalt.

 

Een Photinia fraseri ´Red Robin´ – Glansmispel

Wilt u een mooie haag in de tuin met mooie rode kleuren in het voorjaar, donkergroen in de zomer en bruinrood in de winter? Bestel dan uw Glansmispel ´Red Robin´ in de webshop van Het Groene Paradijs. Planten en struiken bestellen kan tegenwoordig gemakkelijk online, waaronder in onze webshop. U heeft bij ons de keuze uit diverse betaalmogelijkheden en wij verzenden uw bestelling snel en goed verpakt. Wanneer u advies wilt over de verzorging of het onderhoud van uw planten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Meer informatie

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen, Bruin
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 5
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 12 review(s)
 • 17-07-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  mooi planten
 • 15-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Planten zagen er mooi en fris uit en direct in de volle grond gezet en gaat goed!
 • 31-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zeer snel geleverd ook waren de planten netjes verpakt (Ze waren hoger als verwacht)
 • 20-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten! Nu een week in de grond en ze lopen alweer uit!
 • 16-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  25 glansmispels gekocht. Uitstekende service en kwaliteit van de planten is echt goed. Ze hebben een week in de pot moeten staan en zelfs daar hebben ze niet onder te lijden gehad. Inmiddels in de volle grond en ze lopen alweer uit. Gaan zeker vaker bestellen!
 • 13-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie plantjes, groter dan verwacht!
 • 22-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie plantjed
 • 19-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Gezonde struiken en goed ontwikkeld
 • 05-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Planten kwamen mooi verpakt en in super staat bij ons aan. Voor de prijs waarvoor we zullen nu hadden, konden we ze nergens afhalen!
 • 02-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ik ben gek op de glansmispel red robin en nu ook hier weer in de tuin. Word echt weer genieten❣
 • 30-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie struikjes die er gezond uitzien. Snel geleverd en netjes verpakt.
 • 14-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Bestelling in goede orde ontvangen. Planten staan er nu prachtig bij op een tafel in de tuin. Ze worden nog deze week op een mooie plek in de tuin geplant. We zullen binnenkort nog enkele planten kopen want ze zijn prachtig. Bedankt.

Anderen bestellen ook

 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25