Pieris japonica 'Katsura' - Rotsheide

Op voorraad

Rotsheide

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Pieris japonica 'Katsura' - Rotsheide

Pieris japonica 'Katsura' ofwel Rotsheide lijkt op de "mountain fire", maar met rose bloemen. In het najaar vormt deze sierheester roodbruine bloemknoppen die gedurende de winter een sierwaarde vormen in de tuin, in het vroege voorjaar (maart) bloeit de plant rood en de bloemen verkleuren later naar roze. De beste standplaats voor de Pieris japonica 'Katsura' is een halfzonnig tot zonnige standplaats. U kunt de Rotsheide plaatsen op uw terras in de tuin of op uw balkon. De Pieris japonica 'Katsura' is een wintergroene sierheester en daarmee een blijvende sierwaarde voor uw tuin.

 

Een Pieris houdt van een redelijk vochtige grond, maar houdt niet van “natte voeten”. Dat kan leiden tot problemen met de wortels. Wees niet bang om te snoeien. Na de bloei kunt u het beste de uitgebloeide bloemen wegknippen waardoor de plant mooier zal uitlopen. Als de plant te groot wordt is het beste de takken terug te knippen tot 1cm boven de oudere tak, u kunt de plant ook dieper snoeien maar dan heeft de plant enige tijd nodig om te herstellen. De uiteindelijke hoogte van de Pieris japonica 'Katsura' is 100 cm hoog.

 

Wilt u Pieris japonica 'Katsura' ofwel Rotsheide kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Rotsheide bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Pieris japonica 'Katsura' - Rotsheide

Hoogte bij levering 20-40cm
Hoogte volwassen plant 100cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Rood, Roze
Standplaats Zonnig, Licht, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  15.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99