Platycodon

3 producten

Platycodon grandiflorus 'Mariesii'
actie
Platycodon grandiflorus 'Mariesii' Ballonplant
Platycodon grandiflorus 'Astra White'
actie
Platycodon grandiflorus 'Astra White' Ballonplant
Platycodon grandiflorus Astra Pink
actie
Platycodon grandiflorus Astra Pink Ballonplant

Versier uw tuin met de mooie Platycodon

De Platycodon grandiflorus wordt ook wel eens Ballonplant genoemd. De plant is afkomstig uit de klokjesfamilie. De naam Ballonplant verwijst naar de bloeiwijze van de bloemen van de Platycodon. Voordat de bloemknoppen uitkomen, worden ze als een ballon opgeblazen. Pas daarna openen de bladeren van de bloem zich. Bij de meeste soorten bestaat de bloem uit vijf opengevouwen kroonbladen en de bloem is hangend, zoals bij alle planten uit de klokjesfamilie het geval is. Doorgaans zijn de bloemen blauw van kleur, maar er zijn ook cultivars met de kleuren paars, wit of roze. De Platycodon is een sierlijke plant en zal altijd voor een vrolijke noot in uw tuin zorgen.

Een Platycodon kopen die u mooi vindt

De Platycodon doet het uitstekend in een siertuin en u kunt een Platycodon kopen in de kleur die u wenst. De standaard plant is blauw, maar u kunt ook kiezen voor de ´Astra White´ in een prachtige witte kleur en met groen tot blauw blad. De bloeiperiode is van juni tot september, dus u geniet hier de hele zomer van. Plaats een Platycodon altijd op een zonnige plek en een goed doorlatende grond. U kunt de Platycodon in borders plaatsen, maar de plant leent zich ook prima om uw terras op te sieren in een plantenbak. Ook de ´Mariesii´ is een prachtige Platycodon en zal mede door de paarse bloemen een opvallende verschijning in uw tuin zijn. Doorgaans is een Platycodon goed winterhard.

Een Platycodon bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u in de zomer genieten van de vrolijk bloeiende Platycodon? Dan is het mogelijk om online een Platycodon te bestellen bij Het Groene Paradijs. In onze webshop vindt u enkele soorten van de Platycodon. U kunt zelf kiezen welke kleur u het mooiste vindt voor uw tuin. Het online bestellen van planten gaat in onze webshop erg gemakkelijk, waarbij ieder plant voorzien is van een uitgebreide omschrijving en foto´s.