Pyracantha 'Red Column'

Op voorraad

Vuurdoorn

Rating on Trustpilot

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

Pyracantha 'Red Column' ofwel Vuurdoorn is veel geziene klimplant in Nederland. Pyracantha 'Red Column' valt op door de prachtige kleine rode bessen. Pyracantha 'Red Column' wordt het beste toegepast tegen schuttingen, muurtjes of als klimmer tegen een gebouw. Vuurdoorn bloeit in de maanden september en oktober met gele bloemetjes, welke later worden omgezet in rode bessen. Pyracantha 'Red Column' is goed winterhard. Deze klimplant verlangt een licht vochtige, vruchtbare bodem en ieder voorjaar bemesten zal de groei en bloei van deze klimmer erg ten goede komen. Pyracantha 'Red Column' wordt geleverd in een C2(liter) pot met hoogte 50-60cm. De plantafstand per strekkende meter bedraagt 3 stuks.

 

Wat kunt u met de Pyracantha Red Column?

 

Heeft u de behoefte om muurtjes, schuttingen of gevels een natuurlijke uitstraling te geven? Dan kunt u dit het beste bereiken door middel van een klimplant. Er zijn enkele bekende klimplanten waaruit u kunt kiezen, waaronder de Pyracantha Red Column. De andere veel gebruikte benaming is ´Vuurdoorn´. Het is een echte klimmer die muurtjes en schuttingen goed bedekt. Het meest opvallende aan de Pyracantha Red Column, zijn de nogal felle rode besjes die massaal na de bloeiperiode tevoorschijn komen. De besjes verschijnen zeer rijkelijk, zodat u een schutting of muur volledig in de rode kleur krijgt. 

 

Waar op letten bij een Pyracantha Red Column kopen?

 

De bloeiperiode van de Pyracantha Red Column is in de maanden september en oktober. Er verschijnen dan gele bloemetjes, maar die zullen verdwijnen en daarvoor in de plaats komen de bekende rode besjes. Deze rode besjes zijn uiteindelijke de blikvanger van de plant. Om dit te bereiken, moet u bij een Pyracantha Red Column kopen denken aan een standplaats halfschaduw en een grond die licht vochtig en vruchtbaar is. Onder deze omstandigheden zal de plant het goed doen en heeft u in korte tijd een prachtige rode schutting of gevel. Verder is de Pyracantha Red Column goed winterhard en ook wintergroen. U blijft een mooie plant houden tijdens de wintermaanden. 

 

Een Pyracantha Red Column bestellen bij Het Groene Paradijs

 

Als u ook uitzicht wilt hebben op een mooie klimplant met fel rode besjes, dan is het mogelijk om de Pyracantha Red Column te bestellen bij Het Groene Paradijs. Bij ons in de webshop heeft u keuze uit diverse klimplanten, waaronder de Pyracantha Red Column. De webshop is gebruiksvriendelijk en duidelijk, zodat u ook een keuze kunt maken uit andere planten en struiken uit ons brede assortiment. Heeft u nog vragen over de de Pyracantha Red Column of over de verzorging hiervan? Neemt u dan contact op met onze klantenservice, wij beantwoorden graag al uw vragen. 

Meer informatie

Hoogte bij levering 40-60cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode September, Oktober
Bloeikleur Geel
Standplaats Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 3 review(s)
 • 17-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Een van de planten was niet aangeslagen. Deze is opnieuw nageleverd.
 • 09-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prachtige planten, fantastisch verpakt, tijdig bezorgd en alle planten trekken goed aan!
 • 26-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goede kwaliteit

Anderen bestellen ook

 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25