Reigersbek

2 producten

Erodium variabile 'Bishop's Form' - Reigersbek
actie
Erodium variabile 'Bishop's Form' - Reigersbek Reigersbek
Erodium reichardii 'Album' - Reigersbek
actie
Erodium reichardii 'Album' - Reigersbek Reigersbek

De Reigersbek doet het als bodembedekker altijd goed

De Reigersbek is een laag groeiende plant met de botanische naam ´Erodium´ Dit is afgeleid van het Latijnse woord Erodius en betekent reiger. De naam Reigersbek is afkomstig van de vormgeving van de vrucht van de plant. Dit is een lange snavelachtige vrucht die overeenkomt met de snavel van een reiger. In de meeste gevallen heeft de Reigersbek paarse bloemetjes, maar ook wit komt voor. De bloeiperiode is van mei tot september, u geniet dus lange tijd van de bloemetjes. De plant wordt hooguit 10 centimeter hoog en is hierdoor een uitstekende bodembedekker. Ook voor randen van borders of voor het opvullen van bestrating kunt u een Reigersbek gebruiken.

Let op de eigenschappen bij een Reigersbek kopen

Wilt u een Reigersbek kopen, dan moet u letten op de verzorging en de plaatsing van deze plant. De plant gedijt heb beste op een zonnige plek. Plant de Reigersbek wel in een kalkrijke grond waar het water goed kan ontsnappen. De Reigersbek is enigszins gevoelig voor langdurige regen en ook tijdens de winterperiode vraagt de plant bescherming. Hij is namelijk matig winterhard, maar behoudt wel zijn groene bladeren in de winter. Bescherming tegen de winter en tegen overmatig veel regen, kunt u het beste bereiken door de Reigersbek in een plantenbak te plaatsen. Dit is natuurlijk niet het geval als u de plant als bodembedekker gebruikt, maar ook dan kunt u beschermende maatregelen nemen.

Een Reigersbek bestellen bij Het Groene Paradijs

Wanneer u plekken in de tuin opgevuld wilt hebben, dan is de Reigersbek hier een prima bodembedekker voor. De bladeren van de Reigersbek zullen van de kale plek goed kunnen opvullen. U kunt een Reigersbek bestellen bij Het Groene Paradijs. Dit gaat gemakkelijk online in onze webshop. Bij ons maakt u een keuze uit de kleur van de Reigersbek en wij zorgen voor een snelle levering bij u thuis.