Ribes Jostaberry - Jostabes

Op voorraad

Jostabes

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Ribes Jostaberry - Jostabes

Ribes Jostaberry ofwel Bessenstruik is een kruising van 3 andere soorten bessen namelijk Ribes nigrum, Uva crispa en Divaricatum. Het is een vrij bossige struik zonder doorns. Hij bloeit in het vroege voorjaar met groengele boemetjes die oranjerode kelkbladeren hebben. Later kunnen die bloemen uitbloeien tot bijna zwarte eetbare bessen. De Ribes Jostaberry is goed zelfbestuivend, er is dus geen ander bessenras nodig voor een goede productie. De bessen zijn plukrijp vanaf begin juli, gemakkelijk te zien omdat ze dan een glimmende gloed krijgen.

 

Ribes Jostaberry houdt van een vochtige, beschutte standplaats in de volle zon of halfschaduw. Let wel op dat de grond niet te vochtig wordt in de winter. Het is een trekpleister voor bijen en vlinders en hij heeft geen last van ziektes of plagen waar sommige andere bessensoorten last van hebben. U kunt de Ribes Jostaberry het beste 2 keer per jaar snoeien, een keer in winter en een keer in de zomer. Snoei de kruisende takken, te lage takken en grondscheuten weg in de winter. In de zomer kunt u de struik wat bijknippen en takken inkorten om de plant in model te houden.

 

Wilt u Ribes Jostaberry ofwel Bessenstruik kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Bessenstruik bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Fruitplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ribes Jostaberry - Jostabes

Hoogte bij levering 40-80cm
Hoogte volwassen plant 200cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Rood, Oranje
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99