Salie officinalis

3 producten

Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie Echte Salie 'Purpurascens'
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie Echte Salie 'Berggarten'
Salvia officinalis - Echte Salie
actie
Salvia officinalis - Echte Salie Echte Salie

Wat mag u verwachten van de Salie officinalis?

Salie, ook wel Salvia genoemd, bestaat uit honderden verschillende soorten en zijn allen lid van de Lipbloemenfamilie. Iedere soort kan specifieke eigenschappen en kenmerken hebben met betrekking tot de groeiwijze, soort en kleur van de bloemen en het blad en de hoogte. Zo is er de Salie officinalis. Deze soort staat ook bekend onder de naam ´Echte Salie´. Enkele van deze soorten Salie worden veel gebruikt als kruid in de keuken. Het blad van deze soort is hiervoor geschikt en is ook aromatisch. De Salie officinalis haalt in de regel een hoogte van tussen de 50 en 80 centimeter en er kunnen bloemetjes in verschillende kleuren voorkomen.

Welke soort Salie officinalis kopen?

Van de Salie officinalis zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Houd er bij een Salie officinalis kopen dan ook rekening mee dat de eigenschappen per soort verschillend kunnen zijn. De Salie officinalis heeft van zichzelf een lange bloeiperiode vanaf juni tot september en is goed winterhard. Kiest voor de Salie officinalis ´Purpurascens´, dan is de bloeiperiode in de maanden juli en augustus. Er ontstaan dan roze bloemen. De Purpurascens is matig winterhard en moet beschut worden geplaatst om een koude winter te overleven. Wilt u paars in de tuin? Kies dan de Salie officinalis ´Berggarten´. Deze soort die ongeveer 60 centimeter hoog wordt, krijgt in de maanden juni en juli mooie paarse bloemetjes.

Een Salie officinalis bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs

Een voordeel van een Salie officinalis bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs, is dat dit kan op het moment dat het u uitkomt. De webshop is 24 uur per dag geopend en u shopt rustig rond vanuit huis. Gemakkelijker uw planten en struiken bestellen gaat niet! Vooral ook omdat wij iedere plant uitgebreid omschrijven en duidelijke foto´s plaatsen voor een goede indruk. Bovendien loopt u geen risico door een Salie officinalis te bestellen, want u krijgt van ons een groeigarantie. Hiermee garanderen wij dat uw plant het goed doet en anders krijgt u uw geld terug.