Salvia wintergroen

5 producten

Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Tricolor' - Echte Salie Echte Salie
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie Echte Salie 'Purpurascens'
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Berggarten' - Echte Salie Echte Salie 'Berggarten'
3.88 3.99
Bekijk product
Salvia microphylla 'Hot Lips' - Salie
actie
Salvia microphylla 'Hot Lips' - Salie Salie Hot Lips
3.33 3.99
Bekijk product
Salvia officinalis - Echte Salie
actie
Salvia officinalis - Echte Salie Echte Salie
5.55 6.99
Bekijk product

Is een Salvia wintergroen?

De Salvia behoort tot één van de meest bekende planten die u in de Nederlandse tuinen tegenkomt. Een schatting is dat er van de Salvia wel 600 verschillende soorten bestaan. Daarnaast worden er ook nog nieuwe soorten gekweekt, zodat het ras voortdurend aan verandering onderhevig is. Een van de basisvragen die u wilt weten als u een Salvia wilt aanschaffen, is of een Salvia wintergroen is? Natuurlijk koopt u planten vooral voor de bloemen, maar de winter is voor vrijwel alle soorten planten geen bloeiperiode. Om te voorkomen dat u ´s winters een saaie tuin heeft met enkel dode planten, kunt u een Salvia die wintergroen is aanschaffen.

read-more-splitter

Is het mogelijk om een Salvia wintergroen te kopen?

Bent u op zoek naar een wintergroene Salvia? dan kan dit best een zoektocht zijn. Een Salvia wintergroen kopen kan niet altijd, omdat de meeste soorten Salvia´s gewoonweg niet wintergroen zijn. Een voordeel van bijna alle soorten, is dat ze wel winterhard zijn. Uw Salvia zal dus met gemak een vorstperiode kunnen overleven. Wilt u toch een Salvia wintergroen kopen? Dan heeft u enkele opties. Een zeer sterke en wintergroene soort is de Salvia nemorosa ´Mainacht. Deze plant blijft ´s winters groen en maakt zomers prachtige paarse bloemen. Eventueel dood blad, knipt u in het voorjaar weer weg en er ontstaat nieuw blad. Ook de Salvia officinalis is een soort die wintergroen blijft. Wel moet u deze soort op een beschutte plek zetten, want de plant is dan weer matig winterhard.

Een Salvia wintergroen bestellen bij Het Groene Paradijs

U wilt ook in de winter van de groene bladeren van een Salvia genieten? Dan kan dit door een Salvia wintergroen te bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben alle soorten Salvia´s in ons assortiment, zowel de varianten die niet wintergroen zijn, als de wintergroene soorten. Maak een keuze uit de gewenste Salvia, rond de bestelling af door een betaalmethode te kiezen en wij leveren uw wintergroene Salvia snel bij u af.