Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth'

Op voorraad

Gewone Sering of Wilde Sering

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth'

Als solitaire struik is Sering Andenken an Ludwig Späth met zijn weelderige, heldere en geurige bloempluimen een betoverende blikvanger in de tuin. In cottagetuinen en bijna-natuurlijke plantages schittert het in groepen met andere lila variëteiten. Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' komt bijzonder goed tot zijn recht in het gezelschap van witte of lichtpaars bloeiende variëteiten. Met zijn dicht vertakte groei en snelle groei is het de ideale struik voor de bloemhaag. In de bloembak staat deze op terrassen en zithoeken. Hier is het niet alleen een visueel hoogtepunt, maar ook een uitstekende wind- en privacybescherming. Sering Andenken an Ludwig Späth houdt van zonnige tot half schaduwrijke locaties op matig droge tot vochtige bodems, die humus, voedselrijk, goed gedraineerd en kalkrijk zijn. Het ras verdraagt geen wateroverlast. Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' is goed winterhard. Hij is robuust, snoeitolerant en ongevoelig voor hitte en wind.

 

Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' ofwel Sering Andenken an Ludwig Späth is een middelgrote tot grote, bladverliezende sierheester met een bossige, breed opgaande groei. Sering Andenken an Ludwig Späth is na 10 jaar 3 m hoog en breed. De bladeren van de Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' zijn diep hartvormig en donkergroen van kleur. De enkelvoudige bloemen zijn wijnrood, sterk geurend en staan gegroepeerd in lange, losse trossen. Deze sering houdt van een standplaats in volle zon en heeft minimum 5 à 6 uur zon nodig om rijkelijk te bloeien. Als grondsoort prefereert hij neutrale of kalkrijke grond. Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth' is goed winterhard.

Meer informatie over Syringa vulgaris 'Andenken an Ludwig Späth'

Hoogte bij levering 40-80cm
Hoogte volwassen plant 300cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Rood, Paars, Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  8.99