Tiarella wherryi - Schuimbloem

Op voorraad

Schuimbloem of Perzische Muts

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Tiarella wherryi - Schuimbloem

Tiarella wherryi ofwel Schuimbloem is een mooie op vele plekken toepasbare vaste plant. Hoewel er niet meteen aan gedacht wordt, is het een perfecte bodembedekker. Tiarella wherryi - Schuimbloem groeit polvormend en maakt lichte uitlopers onder de grond. Daardoor vormt hij uiteindelijk een zode, het vak groeit helemaal dicht en onkruid krijgt nagenoeg geen kans meer. Liever niet op een plek in de volle zon aanplanten. Verder stelt de Tiarella wherryi - Schuimbloem weinig eisen aan zijn standplaats.

 

De aarvormige bloemen verschijnen in mei aan de tuinplant. Hij kan doorbloeien tot een eind van de zomer. Bij niet te strenge winters houdt de Tiarella wherryi zijn blad. Vriest het wel hard, dan wordt het blad bruin en sterft het af. Dit dorre blad kunt u na de winter verwijderen van de tuinplant. De Schuimbloem zal dan snel weer opnieuw uitlopen met frisgroen blad. Prima te verjongen en vermeerderen door middel van scheuren van de pol.

 

Wilt u Tiarella wherryi ofwel Schuimbloem kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Schuimbloem bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Tiarella wherryi - Schuimbloem

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Wit
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 4
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99