Duizendknoop

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een mooie Duizendknoop als hoge plant

De Duizendknoop is een plant die oorspronkelijk uit Japan komt. In de 19e eeuw is deze naar Europa gekomen en heeft hier zeer snel bekendheid gekregen. Bepaalde soorten Duizendknopen vallen onder de invasieve soorten. Dit houdt in dat ze zich woekerend uitbreiden en een bedreiging vormen voor andere populaties. Dit is gelukkig niet van toepassing op alle soorten Duizendknopen. Er zijn vele soorten die uw tuin juist heel mooi verfraaien. De plant staat bekend om zijn hoge steel en zijn kleine bloemetjes die als een tros samen zitten. De stengel van een Duizendknoop kan van 50 centimeter tot wel 3 meter hoog worden. De meeste sierlijke Duizendknopen hebben een gemiddelde hoogte van tussen de 100 en 150 centimeter.

Een Duizendknoop kopen als bodembedekker

Hoewel een Duizendknoop over het algemeen een lange steel heeft, doet deze het goed als bodembedekker. Als u kale plekken in uw borders heeft en snel wilt opvullen met een fleurige plantenpracht, dan is een Duizendknoop kopen een goede keuze. De Duizendknoop heeft een snelle en vooral ook brede groeiwijze. Uiteraard moet u de plant daarom wel in de gaten houden, zodat deze niet uw andere planten zal overwoekeren. U hoeft van de Duizendknoop dan ook niet veel aantallen te bestellen, want dan staat uw tuin snel vol. De trossen met bloemen, bloeien vanaf ongeveer juli tot oktober of november.

Een Duizendknoop bestellen bij Het Groene Paradijs

Een Duizendknoop hoeft u niet alleen voor de mooie bloemen aan te schaffen. Veel soorten zijn een ware lokker van bijen en vlinders. U kiest met een Duizendknoop dus ook voor levendigheid in de tuin. Er zijn vele soorten Duizendknopen te knoop, daarom kunt u een Duizendknoop bestellen bij Het Groene Paradijs. Wij hebben een breed assortiment van Duizendknopen en in onze webshop voorzien van een beschrijving en foto´s. Zo maakt u altijd de juiste keuze voor een Duizendknoop voor in uw tuin.