Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' - Blauwe Bes

Op voorraad

Blauwe Bes

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' - Blauwe Bes

Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' ofwel Blauwe Bes is een blauwe bes-cultivar die behoort tot de familie van de heidekruidachtigen. De plant is een struik die een volwassen hoogte heeft van 150 cm, met een vergelijkbare breedte. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, en de bloemen zijn klein en wit, die bloeien in trossen. De vruchten zijn kleine, ronde bessen met een diepblauwe kleur en een zoete, aardse smaak. De plant heeft een voorkeur voor een vochthoudende, goed doorlatende zure bodem in volle zon of lichte schaduw. De plant kan tegen lange perioden van droogte, maar het is aan te bevelen om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens de eerste paar maanden na het planten. Het is ook aan te bevelen om de plant jaarlijks te bemesten met organische meststof.

Als het gaat om snoei, is de Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' ofwel Blauwe Bes gemakkelijk te onderhouden met een jaarlijkse snoeibeurt. De plant kan in de lente of zomer worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en ongewenste takken te verwijderen. Het is ook aan te bevelen om oude of dode takken regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden.

Als het gaat om de bessen van de Vaccinium corymbosum 'Bluecrop', zijn deze rijp tussen juli en augustus, afhankelijk van de groeiomstandigheden. De bessen zijn geschikt voor directe consumptie of voor het maken van jam, compote of andere gerechten. Het is aan te bevelen om de bessen te plukken wanneer ze volledig rijp zijn, wat zich kenmerkt door hun diepblauwe kleur en zachte textuur. Als de bessen nog hard of groen zijn, kunnen ze nog niet rijp zijn en zullen ze nog niet de volledige smaak en zoetheid hebben.

 

Wilt u Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' ofwel Blauwe Bes kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Bessenstruik bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Fruitplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Vaccinium corymbosum 'Bluecrop' - Blauwe Bes

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Turf 30 liter
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 20-04-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Kwaliteit hoog, prijs geeoon
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99