Zwarte Salie

4 producten

Salvia nemorosa 'Amethyst' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Amethyst' - Salie Salie 'Amethyst'
Niet op voorraad 4.99
Salvia 'Amistad' - Salie
actie
Salvia 'Amistad' - Salie Salie 'Amistad'
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie
actie
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Echte Salie Echte Salie 'Purpurascens'
Salvia nemorosa 'Caradonna' - Salie
actie
Salvia nemorosa 'Caradonna' - Salie Salie 'Caradonna'

Bestaat er een zwarte Salie?

De Salie kent als vaste plant verschillende cultivars, die allen hun eigen kenmerken hebben. Bijvoorbeeld de kleur van het blad en de bloemen. Een zwarte Salie is niet erg veel voorkomend, maar er bestaat een soort met diepe donkerpaarse tot zwarte bloemen. Ook het blad van een Salie kan per soort verschillen, van donkergroen tot grijs, zodat u als het ware met een bijna zwarte Salie te maken heeft. Paars en blauw zijn de meest voorkomende kleuren, maar wilt u specifiek een zwarte Salie kopen, dan kunt u hiervoor terecht bij Het Groene Paradijs. Overigens is zwarte Salie ook erg populair als een meditatie kruid.

Een bijzondere zwart Salie kopen

Hoewel een zwarte Salie kopen niet erg gebruikelijk is, is de kleur meestal ook niet echt zwart. De donkerpaarse kleur van de bloemen neigen naar zwart, waardoor het zwarte bloemen lijken. Net zoals alle soorten van de Salie, moet u er rekening mee houden, dat de plant specifieke eigenschappen heeft omtrent de bloeiperiode en de winterhardheid. Niet alle Salie soorten zijn even goed winterhard. De meeste soorten hebben ook geen groenblijvend blad tijdens de winter. Na de winter moet het dode blad gesnoeid worden, om het komende seizoen weer van zwarte bloemen te genieten.

Een zwarte Salie bestellen bij Het Groene Paradijs

Als u een Salie voor in de tuin wilt kopen, dan heeft u bij Het Groene Paradijs een grote keuze uit verschillende cultivars. Ook een zwarte Salie bestellen kan bij ons. Wij zijn een online tuincentrum en bestellen doet u in onze webshop. Dit heeft voordelen voor u. U kunt uw planten gemakkelijk bestellen op uw eigen gemak en uw bestelling wordt netjes bij u thuisgebracht. Wij zorgen voor duidelijke foto´s en omschrijving bij de planten in onze webshop, zodat u een goede keuze maakt. Wilt u meer informatie over de zwarte Salie of over onze andere soorten Salie? Neem dan gerust contact met ons op.