Abelia grandiflora 'Sherwood' - Abelia

Niet op voorraad

Abelia

Omschrijving van Abelia grandiflora 'Sherwood' - Abelia

Abelia grandiflora 'Sherwood' is een ronde tot spreidende, compacte heester. Wordt in het Nederlands ook Abelia genoemd. De stuik heeft vele gebogen takken en rond tot eivormig blad. De kleur van het blad is donkergroen dat in het naarjaar verkleurd naar paars en bronzig. De volwassen hoogte bedraagt ongeveer 125 centimeter. De bloeiperiode van de Abelia grandiflora 'Sherwood' is van juli tot en met september. De trechtervormige bloemen bloeien in pluimen en zijn wit van kleur met soms een lichtroze tintje. 

 

De standplaats voor de Abelia grandiflora 'Sherwood' moet een zonnige of deels beschaduwde plek zijn. De Abelia groeit het best op een voedselrijke, goed waterdoorlatende grond. De Abelia grandiflora 'Sherwood' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius, zorg dus voor bescherming tijdens strenge vorstperiodes. De Abelia grandiflora 'Sherwood' heeft geen specifieke snoeiadviezen. U kunt wel de oude takken verwijderen om de plant zijn mooie vorm te laten behouden. Snoeien doet u het beste in het voorjaar, na de vorstperiode.

 

Wilt u Abelia grandiflora 'Sherwood' - Abelia kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Abelia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Abelia grandiflora 'Sherwood' - Abelia

Hoogte bij levering 20-30cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Wit, Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Paars, Bont
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 5
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99