Agapanthus 'Northern Star' - Afrikaanse Lelie

Op voorraad

Afrikaanse Lelie of Kaapse Lelie

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Agapanthus 'Northern Star' - Afrikaanse Lelie

Agapanthus 'Northern Star' is een prachtige vaste plant die behoort tot de Lissenfamilie. In het Nederlands beter bekend als de Afrikaanse Lelie. Deze plant heeft lange, donkergroene bladeren en mooie, intens blauwe bloemen die in grote, stervormige bloemschermen verschijnen tijdens de bloeiperiode. De bloeiperiode van de Agapanthus 'Northern Star' is van juli tot en met september. De Afrikaanse Lelie is een plant die het beste gedijt op een plek in de tuin waar hij volop zon kan krijgen. Hij kan ook worden geplant in een grote bloempot, mits deze op een zonnige plek staat. De plant is matig winterhard, het is dus aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen de kou, bijvoorbeeld door middel van een dikke laag mulch. Zo kunt u volgend jaar weer genieten van de prachtige bloemen van de Agapanthus 'Northern Star'.

 

Om deze Afrikaanse Lelie in topconditie te houden, is het belangrijk om hem te snoeien. Dit kan door de verdorde bloemen af te knippen. In de winter sterft de plant af. U kunt in het voorjaar, na de vorstperiode, het dode loof verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plant zich kan blijven ontwikkelen en dat de bloemen volgend jaar weer mooi zullen zijn.

 

Wilt u Agapanthus 'Northern Star' ofwel de Afrikaanse Lelie kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Afrikaanse Lelie bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Agapanthus 'Northern Star' - Afrikaanse Lelie

Hoogte bij levering 0-50cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Blauw
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 5
Snoeiadvies In het voorjaar het dode blad wegnemen
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99