Alchemilla epipsila - Vrouwenmantel

Op voorraad

Vrouwenmantel epipsila

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Alchemilla epipsila - Vrouwenmantel

De Alchemilla epipsila valt op door zijn compacte, sierlijke groei, die in vergelijking met zijn soortgenoten ook bij slecht weer stabiel blijft. Het decoratieve blad van deze Vrouwenmantel bestaat uit ronde, gelobde bladeren, die een gekartelde rand hebben en aan de onderzijde slechts licht behaard zijn. Van juni tot juli presenteert de Vrouwenmantel ons zijn fijne en sierlijke bloemen. Ze zweven in kleine bloemschermen boven het gebladerte. Ook diverse insecten zoals bijen, hommels en vlinders waarderen de Alchemilla epipsila als voedselbron.

Deze vrouwenmantel staat het liefst op een zonnige tot halfschaduw plaats in een goed doorlatende grond. Een krachtigere snoei stimuleert ook de bladgroei. Met een maximale afmeting van 30 tot 40cm groeit de Vrouwenmantel zeer compact en heeft slechts een kleine plantafstand van 20 tot 30 cm nodig. Het uiterlijk is bijzonder weelderig wanneer geplant in groepen in borders en bij gebruik als bodembedekker.

Wilt u Alchemilla epipsila - Vrouwenmantel kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vrouwenmantel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

 

Meer informatie over Alchemilla epipsila - Vrouwenmantel

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Bloeiend Ja
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 20-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima kwaliteit. Erg tevreden.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99