Alchemilla erythropoda 'Alma' - Dwergvrouwenmantel

Op voorraad

Dwergvrouwenmantel

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Alchemilla erythropoda 'Alma' - Dwergvrouwenmantel

Alchemilla erythropoda 'Alma', ook wel Dwergvrouwenmantel genoemd, is een vaste plant met ronde, zachtgroene bladeren en geurende, geelgroene bloemen die in de zomer bloeien. De plant heeft een laag groeiende en uitlopende habitus, wat betekent dat hij zich goed leent voor het gebruik in borders en als bodembedekker. De bloeiperiode van Alchemilla erythropoda 'Alma' is van juni tot augustus, met de bloemen die geleidelijk aan opengaan en tot in de herfst aanwezig blijven. De bloeikleur is geelgroen, later in het seizoen rood/oranje, wat een mooi contrast vormt met het zachtgroene blad.

 

De standplaats voor deze Dwergvrouwenmantel moet zonnig of halfschaduw zijn en de plant prefereert een humusrijke, goed waterdoorlatende bodem. Alchemilla erythropoda 'Alma' is winterhard en kan goed tegen vorst, maar het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Om de plant op zijn mooist te houden, is het aanbevolen om hem jaarlijks in het voorjaar, na de vorstperiode, te snoeien.  Dit kan gedaan worden door de uitgebloeide bloemen af te knippen en eventueel lange of dode stengels weg te snijden. Dit zal de plant helpen om mooi en gezond te blijven.

Wilt u Alchemilla erythropoda 'Alma' - Dwergvrouwenmantel kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vrouwenmantel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Alchemilla erythropoda 'Alma' - Dwergvrouwenmantel

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Groen, Geel
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Blauw, Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies In het voorjaar het dode blad wegnemen
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99