Arabis blepharophylla - Rijstebrij

Niet op voorraad

Randjesbloem of Rijstebrij

Omschrijving van Arabis blepharophylla - Rijstebrij

Arabis blepharophylla ofwel Rijstebrij wordt vaak gezien in de rotstuin of als vaste plant in de border van een tuin. De bloeiperiode valt in het voorjaar en dit is ook een goede periode om voedingstoffen toe te dienen, zodat deze tuinplant sterk en gezond zal blijven. Deze Rijstebrij vormt een tapijt van olijfgroene bladeren, die wekenlang massa's zoet geurende, dieproze bloemen dragen.

Arabis blepharophylla houdt niet van natte voeten en heeft vooral in de wintermaanden een goede afwatering nodig. Na het bloeien de planten licht snoeien om een ​​bossige, compacte groeiwijze te behouden. Deze plant is afkomstig van een inheemse wilde bloemen aan de westkust. Geen langlevende soort, maar planten zullen zichzelf zaaien als ze op een goede standplaats staan.

 

Wilt u Arabis blepharophylla - Rijstebrij kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Rijstebrij bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Arabis blepharophylla - Rijstebrij

Hoogte bij levering 5-10cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 4
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  8.99