Rijstebrij

3 producten

Arabis caucasica 'Snowcap' - Rijstebrij
actie
Arabis caucasica 'Snowcap' - Rijstebrij Randjesbloem of Rijstebrij
Arabis caucasica 'Rosea' - Rijstebrij
actie
Arabis caucasica 'Rosea' - Rijstebrij Randjesbloem of Rijstebrij
Arabis blepharophylla - Rijstebrij
actie
Arabis blepharophylla - Rijstebrij Randjesbloem of Rijstebrij

Rijstebrij is een goede winterharde plant

De Rijstebrij wordt ook wel eens met de botanische naam Arabis aangesproken. De Arabis Caucasica is het meest populair en komt zeer veelvuldig voor in de Nederlandse tuinen. Van oorsprong is de Rijstebrij een echte bergplant en dus wel wat gewend betreffende de weertypes. De plant kan hierdoor op vrijwel iedere gewenste plek worden gepland. In een rotstuin zal de Rijstebrij het ook heel goed doen en u kunt de Rijstebrij zelfs gebruiken voor het vullen van voegen van straatwerk of stenen muren. De plant kan temperaturen tot -30° Celsius verdragen en is hierdoor zeer goed winterhard. Bovendien blijft de plant ´s winters groen.

Een Rijstebrij kopen, hoe is de verzorging?

De Rijstebrij groeit dus op veel plekken in uw tuin, ook op lastige bodems. De ideale omstandigheden voor een Rijstebrij zijn een licht vochtige grond en in een matig voedselrijke bodem. Het beste plant u de Rijstebrij op een zonnige plek of half in de schaduw. Op deze wijze heeft u nauwelijks onderhoud aan de plant en zullen de bloemen tijdens de maanden mei en juni in bloei staan. De Rijstebrij is een lage plant tot maximaal 20 centimeter hoogte. In een rotstuin of als bodembedekker is het meeste geschikte functie voor de Rijstebrij.

Een Rijstebrij bestellen bij Het Groene Paradijs

Als de mate van onderhoud van uw tuin belangrijk is, omdat u bijvoorbeeld een onderhoudsvriendelijke tuin wilt, dan moet u zeker de Rijstebrij bestellen. De Rijstebrij doet het goed in groepjes en kan gemakkelijk met andere planten worden gecombineerd. Wat ook gemakkelijk is, is het bestellen van de Rijstebrij. Dit kunt u namelijk online doen bij Het Groene Paradijs. In onze webshop zult u diverse soorten tegenkomen en wij zorgen ook nog eens voor een keurige thuislevering. Naast de Rijstebrij hebben wij nog tal van andere planten en struiken in onze webshop.