Aster linosyris - Kalkaster

Op voorraad

Kalkaster

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Aster linosyris - Kalkaster

Aster linosyris, ook wel bekend als Kalkaster, is een vaste plant die ongeveer 40-50 cm hoog kan worden. De bloeiperiode is van augustus tot en met oktober. De bloemen zijn geel van kleur en lijken op pomponnetjes, wat deze Aster erg bijzonder maakt. Het blad is langwerpig, dun en voelt leerachtig aan. 

 

De standplaats van de Kalkaster is een zonnige of half-beschaduwde plek met een goed waterdoorlatende grond, vooral in de winter houdt deze plant niet van te natte grond. Het liefst staat de Aster linosyris op een kalkhoudende bodem (hoe kan het ook anders).  De plant is winterhard en kan zonder problemen in Nederlandse tuinen worden geplant.

 

Het is aanbevolen om de plant te snoeien in het vroege voorjaar, na de vorstperiode. U kunt de Kalkaster dan terugsnoeien tot kort boven de grond. De plant zal in het voorjaar weer opnieuw uitlopen. U kunt ook de uitgebloeide bloemen na de bloei afknippen tot aan de eerste knoop maar dit is niet noodzakelijk want ook uitgebloeid leveren de bloemen nog een mooie meerwaarde aan uw tuin.

 

Wilt u Aster linosyris ofwel Kalkaster kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Aster bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Aster linosyris - Kalkaster

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 50cm
Bloeiperiode Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 8
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99