Calluna

7 producten

Calluna vulgaris 'Marleen' - Paars
actie
Calluna vulgaris 'Marleen' - Paars Zomerheide 'Marleen'
Calluna vulgaris 'Marlies' - Rood
actie
Calluna vulgaris 'Marlies' - Rood Zomerheide 'Marlies'
Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' - Wit
actie
Calluna vulgaris 'Elegant Pearl' - Wit Zomerheide 'Elegant Pearl'
Calluna vulgaris 'Stefanie' - Wit
actie
Calluna vulgaris 'Stefanie' - Wit Zomerheide 'Stefanie'
Calluna vulgaris 'Bonita' - Roze
actie
Calluna vulgaris 'Bonita' - Roze Zomerheide 'Bonita'
Calluna vulgaris 'Allegro' - Wit Roze
actie
Calluna vulgaris 'Allegro' - Wit Roze Zomerheide 'Allegro'
Calluna vulgaris 'Warm Chocolate' - Roze
actie
Calluna vulgaris 'Warm Chocolate' - Roze Zomerheide 'Warm Chocolate'
Niet op voorraad 3.99

Kies voor een kleurige najaarstuin voor de Calluna

Met het eindigen van de zomer, eindigt vaak ook de kleurenpracht in uw tuin. Met een natte herfst zal uw tuin er al snel troosteloos uitzien. Maar dit kunt u gedeeltelijk voorkomen, door laatbloeiers in uw tuin te planten. Ook tijdens trieste herfstdagen, kunt u toch genieten van een klein beetje kleur in uw tuin. Dit kan bijvoorbeeld met de Calluna. De Calluna wordt ook wel struikheide genoemd. U kent deze plant vast wel van de in bloei staande heideoppervlakten. Het is een laag groeiende plant met kleine vaak paarse of roze bloemetjes en een ideale bodembedekker.

Een Calluna kopen?

De Calluna is erg gemakkelijk in onderhoud. U moet de Calluna op een zonnige of halfschaduw plek zetten en bij droogte voldoende water geven. ´s Winters kan de plant wat bescherming nodig hebben tegen teveel sneeuw of regen, maar hij wel winterhard. Met de Calluna haalt u ook in het najaar wat kleur in de tuin. De bloeiperiode begint omstreeks juli/augustus en kan doorgaan tot november. Van de Calluna zijn veel soorten verkrijgbaar, in verschillende kleuren. Meestal zult u de Calluna zien in de kleuren paars, roze of wit. De plant wordt 10 tot 40 centimeter hoog en is een goede bodembedekker. Kale plekken kunt met de Calluna gemakkelijk opvullen of u vult her een gehele border mee.

Een Calluna bestellen bij Het Groene Paradijs

Als u nog wel plek in de tuin heeft of u wilt meer kleur in de tuin, dan kunt u uw Calluna bestellen bij Het Groene Paradijs. In ons assortiment zult diverse soorten Calluna´s tegenkomen in verschillende kleuren. Naast een goede bodembedekker, trekt de Calluna ook veel vlinders en bijen aan. Alle reden dus om een Calluna in uw tuin te planten. Bestel gemakkelijk uw Calluna in onze webshop en wij zorgen voor een snelle en correcte levering van uw Calluna. Tevens mag u altijd bij ons aankloppen als u adviezen nodig heeft.