Campanula persicifolia 'Coerulea' - Prachtklokje

Op voorraad

Prachtklokje Perzikbladklokje Klokjesbloem

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

In de afgelopen jaren is een trend te zien naar boerderijtuinen en tuinen met een grote nabijheid van wilde natuur. De perzikbladige klokjesbloem 'Grandiflora Coerulea' past perfect in dit plaatje. Met zijn delicate kruiden- en porseleinachtige fijne klokbloesems brengt het iets sprookjesachtigs en mysterieus naar de tuin. De bloemen verschijnen in felblauwe tot violetblauwe kleur. Het groen van de bladeren is meer pastelachtig dan sterk en staat dus in harmonieus contrast met de bloemen. Met een bloeitijd van acht weken duurt de vreugde van de plant lang. Door het regelmatig verwijderen van de vervaagde scheuten vormen zich verdere knoppen en wordt de bloeiperiode merkbaar verlengd.

 

Met de Campanula persicifolia Coerulea een heerlijke wilde tuin creëren

 

U kent vast de wilde tuin wel. Dit is een tuin vol met weelderige bloemen, vaak op hoge stengels. Het grote voordeel van een dergelijke tuin, is dat het lekker onderhoudsvrij is. Een plant die hier prima in past, is de Campanula persicifolia Coerulea. De plant staat ook wel bekend onder de naam Klokjesbloem of Perzikbladklokje. Tijdens de bloeiperiode komen er relatief grote blauwe bloemen tevoorschijn. Dit in tegenstelling tot andere soorten van de Campanula, waaraan vaak kleine bloempjes groeien en die in trosjes bij elkaar komen. Met de Campanula persicifolia Coerulea heeft u altijd een opvallende plant in uw tuin.

 

Waar op letten bij een Campanula persicifolia Coerulea kopen?

 

U hoeft bij een Campanula persicifolia Coerulea kopen met maar weinig zaken rekening te houden. De bloemen verschijnen tijdens de zomermaanden juni en juli, zodat u bij zonnig weer veel buiten verblijft en optimaal van de blauwe bloemen kunt genieten. Plaats de Campanula persicifolia Coerulea het liefste op een zonnige plek of eventueel halfschaduw. De plant doet het dan goed en zal een hoogte van rond de 80 centimeter behalen. U doet er goed aan om tijdens de bloeiperiode dode bloemen weg te knippen, zodat u een herbloei stimuleert. Hierdoor is eventueel de bloeiperiode te verlengen. Wintergroen is de plant niet, maar wel goed winterhard. 

 

Een Campanula persicifolia Coerulea bestellen bij het Groene Paradijs

 

Een Campanula persicifolia Coerulea bestellen is niet zo moeilijk. Dit doet u namelijk in de webshop van Het Groen Paradijs. U kunt inderdaad uw planten en bloemen gemakkelijk online bestellen bij ons en zonder dat u risico loopt. Op alle planten geven wij altijd een groeigarantie af, zodat u uw geld terugkrijgt als de groei onder normale omstandigheden en met de juiste verzorging tegenvalt. Wij versturen de planten in een stevige verpakking, zodat ze onbeschadigd bij u arriveren. Tevens hebben wij een team van deskundige medewerkers klaar staan voor onze klanten. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen heeft over uw planten.

Meer informatie over Campanula persicifolia 'Coerulea' - Prachtklokje

Hoogte bij levering 5-10cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Blauw
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 06-06-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Beetje gelig blad toen het aankwam, maar hij aard lekker en bloeit nu als een malle. Vol schitterend verfijnde klokken in verschillende tinten. Super mooi!
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25