Campanula persicifolia 'Snow White'

Op voorraad

Prachtklokje Perzikbladklokje Klokjesbloem

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

De Campanula persicifolia 'Snow White' ofwel de Klokjesbloem/Perzikbladklokje verlangt een humusrijke, vochthoudende bodem. De Campanula persicifolia 'Snow White' staat graag op een zonarme, schaduwrijke plek. De Campanula persicifolia 'Snow White' woekert niet. De bloemkleur van deze vaste plant is wit en de bloeitijd is van ongeveer juni tot en met juli. De hoogte van de Campanula persicifolia 'Snow White' is ongeveer 80 cm. Het perzikbladklokje verspreidt zich door worteluitlopers, maar is heel goed binnen de perken te houden. Soms moeten de bloemen aangebonden worden. Eens in de drie jaar scheuren en herpanten.

 

Kies de leuke Campanula persicifolia Snow White voor in uw tuin

 

Dat de andere benaming van de Campanula ´Klokjesbloem´ is, is vooral te zien bij de cultivar Campanula persicifolia Snow White. De bloemetjes hebben een typisch licht hangende klokmodel die zo aan de stengels van de plant verschijnen en in een witte kleur. Helaas is de bloeiperiode niet erg lang. De plant bloeit enkel in de maanden juni en juli. Wel zijn dit de zomermaanden waarin u het meeste buiten vertoeft en daarom extra geniet van de prachtige witte bloemen van de Campanula persicifolia Snow White. Gemiddeld wordt de plant zo´n 70 tot 80 centimeter hoog. Er wordt aangeraden om ongeveer 7 plantjes per vierkante meter te planten. 

 

Weinig onderhoud bij een Campanula persicifolia Snow White kopen

 

Door een Campanula persicifolia Snow White te kopen, haalt u ook een erg gemakkelijke plant in uw tuin. Er is weinig tot geen onderhoud nodig, u hoeft enkel rekening te houden met de standplaats. De plant geniet van de zon, dus een zonnige plek of eventueel halfschaduw is zeker gewenst. Verder verspreidt de Campanula persicifolia Snow White zich door middel van uitlopers, maar nooit op een woekerende wijze. De plant is goed winterhard en gaat daarom lang mee. Wel moet u er rekening mee houden dat de Campanula persicifolia Snow White niet wintergroen is. Eventueel dood blad kunt u in het voorjaar wegknippen voor uitloop van nieuw blad.

 

Een Campanula persicifolia Snow White bestellen bij Het Groene Paradijs

 

Als u mooie witte bloemetjes met een klokjesgroeiwijze in de tuin wilt, dan kunt u een Campanula persicifolia Snow White bestellen bij Het Groene Paradijs. Naast deze variant, vindt u in onze webshop nog diverse soorten van de Campanula en vele andere planten, struiken en siergrassen. Wat u ook voor uw tuin zoekt, wij hebben het in ons assortiment. Het online bestellen van uw planten gaat tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Wij zorgen voor een snelle levering binnen 1 tot 3 werkdagen en uiteraard geleverd in een stevige verpakking. Voor informatie of advies mag u altijd contact opnemen met onze klantenservice. 

Meer informatie over Campanula persicifolia 'Snow White'

Hoogte bij levering 5-10cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25