Ilex crenata Convexa

1 product

Ilex crenata 'Convexa' - Japanse Hulst
actie
Ilex crenata 'Convexa' - Japanse Hulst Chinese Hulst Convexa
Niet op voorraad 4.99

De Ilex Crenata convexa, niet te ontbreken in uw tuin

De Ilex Crenata Convexa is te herkennen aan de bolle bladeren. De Ilex Crenata wordt ook wel de Japanse Hulst genoemd. Hij wordt vaak gebruikt als buxus vervanger. De buxus wordt de laatste jaren namelijk steeds meer aangetast door rupsen of door schimmels. Deze is hier resistent tegen. Deze plant is geschikt voor de aanleg van gesnoeide hagen die in allerlei vormen kunnen worden gemaakt.

De Ilex Crenata convexa in diverse maten

Bij ons kunt u deze Ilex Crenata convexa kopen door de Ilex Crenata convexa te bestellen in onze webshop. Deze plant is een erg langzame groeier. Hij is echter ook goed te gebruiken als lage haag van 40cm hoog. Wij bieden u diverse maten aan binnen ons uitgebreide assortiment. We pakken de haagplanten met zorg in, om deze in goede conditie bij u thuis af te leveren. We geven de juiste verzorging tot ze bij ons de deur uit gaan.

Familie van de hulst

Deze plant komt oorspronkelijk uit Japan en Korea. Het is familie van de Gewone Hulst omdat de bladeren wat boller staan en mooi groen zijn. Als u goed kijkt kunt u kleine witte bloemen zien die later veranderen in donkere bessen. Het is belangrijk om de plant een beschutte standplaats te bieden. De plant vindt wind namelijk niet fijn en kan hierdoor beschadigd worden. Daarentegen kan hij goed groeien in zon en in de schaduw op een voedzame bodem. Deze functioneert het beste wanneer de grond iets zuurder is. U kunt bij het aanplanten hiervoor extra turf toevoegen. Als u een haag wilt creëren, zet dan op een strekkende meter ongeveer vijf tot zeven planten neer. Het is goed om de plant met pot en al even in een emmer water te dompelen om de haarwortels nat te maken.