Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' - Kerstroos

Niet op voorraad

Kerstroos

Omschrijving van Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' - Kerstroos

Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' is een prachtige plant die oorspronkelijk afkomstig is uit de bergen van Oost-Europa. In Nederland beter bekend als Kerstroos. Deze plant bereikt een hoogte van ongeveer 40 cm en bloeit in de periode van februari tot en met april. De bloeikleur is wit met een groene hartvormige vlek in het midden van de bloem.

 

Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' stelt weinig eisen aan de standplaats en is geschikt voor een plek in de halfschaduw of volle schaduw. Hij is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. Snoeiadvies voor de Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' is om oude bloemen te verwijderen nadat ze uitgebloeid zijn. Dit stimuleert de Kerstroos om nieuwe bloemen te produceren en zorgt voor een mooie bloei. U kunt in het voorjaar, na de vorstperiode, eventueel lange scheuten wegknippen om de plant in model te houden.

 

Wilt u Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' ofwel de Kerstroos kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Kerstroos bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Helleborus orientalis 'Pretty Ellen White' - Kerstroos

Hoogte bij levering 0-10cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Februari, Maart, April
Bloeikleur Wit
Standplaats Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99