Iris

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Met een Iris heeft u een mooie statige bloem in de tuin

De Iris staat ook wel bekend onder de naam Lis. De Iris is dan ook afkomstig uit de Lissenfamilie en bevat veel verschillende soorten en cultivars. De Iris is een bloemsoort die al eeuwenlang door de mens wordt gebruikt. Ondanks de vele soorten Irissen, komt de Gele Iris of Lis enkel van nature voor in Nederland en België. Ook voor de Hollandse sierteelt is de Iris erg belangrijk. Door verschillende wilde soorten Irissen met elkaar te kruisen, is hieruit de Hollandse Iris ontstaan. Dit is de belangrijkste soort Iris die in de sierteelt wordt gebruikt.

Van een Iris kopen krijgt u geen spijt

Een Iris is een heel kenmerkende plant. Irissen staan op een hoge steel, met een hoogte van 40 tot 100 centimeter. Aan de top van de steel zit de bloem. De bloem bestaat uit een zestal kroonbladeren, waarbij bij de meeste soorten drie kroonbladeren naar beneden hangen en drie rechtop staan. Er zijn ook soorten waarbij alle bladeren naar buiten wijzen. Er zijn veel verschillende kleuren Irissen verkrijgbaar. Kleuren als paars, wit, blauw en roze zijn het vaakst gezien. Met verschillende kleuren Irissen heeft u zeker de garantie op een mooie fleurige tuin en waarbij de bloemen hoog op de steel staan. Een iris kopen is daarom zeer de moeite waard voor uw tuin.

Een Iris bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een Iris bestellen bij Het Groene Paradijs, dan weet u zeker dat u meer dan voldoende keuze heeft uit de vele soorten en uit verschillende kleuren. De meeste Irissen zijn winterhard, maar dit geldt niet voor alle soorten. Let u hier goed op als dit belangrijk voor u is. Een Iris bestellen gaat zeer gemakkelijk in onze webshop. U hoeft alleen maar het soort te kiezen en een betaalwijze. Wij zorgen dan voor een snelle levering van uw Iris.