Lis

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geniet ook van de altijd mooi uitziende Lis

Het plantengeslacht Lis is ook wel bekend onder de naam Iris. De Lis wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt en er zijn veel variëteiten binnen dit geslacht te vinden. Van nature komt eigenlijk alleen de Gele Lis in Nederland en België voor. Wel zijn er veel cultivars verkrijgbaar in vele kleuren, zoals blauw, wit, geel, roze en paars. Het belangrijkste kenmerk tussen alle soorten Lissen, is dat de plant uit een lange steel bestaat die soms tot wel 100 centimeter hoog wordt. De bloeiwijze is bij iedere soort ook hetzelfde. De bloem bestaat uit zes kroonbladen. Drie daarvan hangen naar beneden en drie staan rechtop.

Welke Lis kopen voor uw tuin?

Wilt u een Lis kopen, dan heeft u veel keuze uit verschillende soorten. Betreffende de bloeiwijze lijken alle soorten op elkaar, maar betreffende de kleur heeft u veel te kiezen. De Siberische Lis, oftewel ´Snow Queen´ is een prachtige hagelwitte Lis en geschikt om in volle zon te plaatsen. Aan de rand van de vijver zal de Snow Queen het altijd goed doen, want de plant gedijt het beste in een natte grond. De plant is tevens winterhard, zodat u hier het volgende seizoen weer van kunt genieten. De ´Sparkling Rose´ is een cultivar hiervan en heeft prachtige blauwe en paarse bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van wel een meter.

Uw Lis bestellen bij Het Groene Paradijs

Welke kleur Lis u ook graag in uw tuin heeft, u kunt online een Lis bestellen bij Het Groene Paradijs. Ons assortiment telt verschillende soorten en met een diversiteit aan kleuren. Bovendien maken wij het bestellen erg gemakkelijk voor u. U kunt in de rust van uw eigen huis op zoek naar de Lis die u bevalt. Wij hebben hiervoor een uitgebreide webshop, waarbij alle soorten uitgebreid zijn beschreven. Maak het u gemakkelijk en bestel uw Lis online.