Kniphofia Alcazar - Vuurpijl

Niet op voorraad

Vuurpijl of Fakkellelie

Omschrijving van Kniphofia Alcazar - Vuurpijl

Kniphofia Alcazar ofwel Vuurpijl Alcazar wordt dankzij de bijna lichtgevende oranje bloem, ook wel 'Knalcazar' genoemd! De Vuurpijl Alcazar fascineert met zijn indrukwekkende, exotisch ogende bloemen, die een onvergelijkbare helderheid hebben. Ze verrukken het oog van juli tot september. Hun langwerpige, buisvormige individuele bloemen zijn gerangschikt in extreem compacte, staande pluimen. De knoppen glanzen oranjerood, terwijl de volledig bloeiende bloemen intens vurig rood fonkelen. De bloemen en knoppen, die altijd tegelijkertijd voorkomen, resulteren in een fantastisch kleurenspel van oranje tot vlammend rood, dat doet denken aan een fakkel.

 

Voor bijen en andere insecten zijn de prachtige bloemkolven een waardevolle bron van voedsel. Ook interessant is het wintergroene blad van Kniphofia Alcazar. Hun bladeren zijn lineair van vorm, puntig en met volle randen. Visueel lijken ze op riet. De Vuurpijl Alcazar is inheems in Afrika. Het groeit strak rechtop tot overhangend en polvormend.

 

Wilt u Kniphofia Alcazar ofwel Vuurpijl kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Kniphofia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Kniphofia Alcazar - Vuurpijl

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 90cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Geel, Oranje
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies In het voorjaar het dode blad wegnemen
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99