Kniphofia 'Banana Popsicle' - Vuurpijl

Niet op voorraad

Vuurpijl of Fakkellelie

Omschrijving van Kniphofia 'Banana Popsicle' - Vuurpijl

Kniphofia 'Banana Popsicle' is een vaste plant die ook wel bekend staat als de Vuurpijl of Fakkellelie. Kniphofia 'Popsicle' is een serie met een meer compacte groeiwijze, een lange bloeiperiode en een goede herbloei. het blad is korter en 'grasachtiger' dan de andere Vuurpijlen. Deze varieteit kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. In de bloeiperiode, die erg lang is, namelijk vanaf juli tot in oktober, bloeit de Kniphofia 'Banana Popsicle' met talloze buisvorige bloemetjes die dichte aren vormen in een warmgele kleur. Als u de uitgebloeide bloemaren weghaalt, vormt de Vuurpijl nieuwe bloemen. Goed toe te passen in een border en mooi te combineren met bijvoorbeeld Lampenpoetsersgras, Kattenkruid en/of Zonnehoedjes.

 

Deze plant heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats met een goed waterdoorlatende grond en is winterhard tot -18 graden Celcius. Maar pas toch op met strenge vorst, om er zeker van te zijn dat de Vuurpijl in het voorjaar weer opnieuw zal gaan uitlopen en bloeien, kunt u het beste een lichte winterbescherming geven. 

 

Snoeiadvies: U kunt in de herfst de uitgebloeide bloemen weg knippen. In het voorjaar na de vorstperiode kunt u eventueel het dode blad wegknippen om de plant mooi en gezond te houden.

 

Wilt u Kniphofia 'Banana Popsicle' ofwel Vuurpijl kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Kniphofia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Kniphofia 'Banana Popsicle' - Vuurpijl

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 60cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig
Bladkleur Blauw, Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99